NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact 
 
  PuntNieuws
 

Cohda Country Project - de eerste zangsessie

Op 29 januari was het dan zo ver. Nadat in oktober de band 18 nummers had ingespeeld werd het tijd voor het opnemen van de leadvocals.
Frank Jansen, Thecla Rutting en Bianca van Vugt togen naar de kleine maar wel knusse huisstudio van Lars Putter in Zeeland. De nieuwe scala studio, al in een ver gevorderd stadium maakte dus nog even plaats voor een andere vertrouwde opname ruimte, immers in Zeeland werden ook de zangsessies gedaan voor de 9de Cohda cd Eigen Ding van Cohda en George Blanken.

Na een begroeting en kennismaking was het als eerste de beurt aan Frank om zijn 4 solo bijdrages op de cd in te zingen. Dat ging soepel en in een relaxte gezellige brabantse sfeer want Frank is geboren brabander. Daarna was het de beurt aan Bianca van Vugt.
Voor haar een spannende dag want het was haar studiodebuut als zangeres. Dat ging haar overigens voortreffelijk af.
Thecla en Frank
Het zangstokje werd vervolgens overgenomen door Thecla Rutting die 2 solostukken inzong en bij een van die stukken, come rain or come shine, maar meteen de tweede en derde stem voor haar rekening nam. De dag werd afgesloten met het duet van just misery ingezongen door Frank en Thecla.
Zowel Leon en Sjef waren aangenaam verrast over de vocale prestaties van die dag. Een dag die vroeger dan gepland rond 16.00 uur werd afgerond waarna iedereen met een goed country gevoel nog even de tijd nam om na te kletsen. Dat gold ook voor Jasper v.d. Elshout, betrokken bij de laatste videoclip van cohda (Vannacht) die als camera man opnames maakte.
Jasper bood Sjef, toen hij hoorde van het countryproject, meteen aan om materiaal te filmen voor toekomstige video's. Tussendoor nam hij ook de tijd voor het maken van een aantal foto's.
Sjef luistert mee

Na afloop gingen Lars en Sjef aan de slag met het vastleggen van de opnames als bronmateriaal voor latere muzikale/instrumentale toevoegingen. Hoe dat er allemaal uit gaat klinken.... Daarvoor moeten we nog even geduld hebben.
Sjef: voordat we aan de slag gaan met gitaar, mondharmonica, viool, dobro en steelgitaar is het eerst op naar de volgende sessie als Frank Jansen met twee van zijn muzikale vrienden, Cor en Joost naar de studio komt voor het opnemen van een akoestische bonustrack, het enige nummer op de cd waarvoor Sjef niet zelf de muziek schreef.
Wordt vervolgd.

Luister naar demo's uit deze eerste zangdsessie
Livin a lie - Frank Jansen
You were out there - Bianca van Vugt
Come rain or come shine - Thecla Rutting

 

 

 
 

 

   
   
   
   
Webdesign © 2004 by Doe-Sign