NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact 
 
  PuntNieuws
 

Eerste Engelstalige Cohda-Country cd

De afgelopen jaren heeft Sjef er zoetjesaan maar doortastend naartoe gewerkt: een Engelstalige country-cd. Binnen het Cohda-materiaal en ook dat van Cohda-Krek werden al diverse countrystukken opgenomen voorzien van Nederlandse of dialect-teksten:
Het Benkske in 2001, Regenwoud – aardbehoud in 2004, Hoeveul ik van oe hou in 2007 en Verveling in 2009.

Het contact met Ton Masseurs, voormalig eigenaar van de Scala studio waar Cohda sedert 2004 alle cd’s opneemt, bracht Sjef op het countryspoor. Ton was vroeger lid van de Tumbleweeds en speelde diverse malen mee op Cohda-cd’s als steelgitarist.
Wanneer daarbij komt dat ook Leon Kuijpers veel affiniteit heeft met countrymuziek, dan kan het niet anders, dan dat een volledige cd met deze

Dimphy

foto:Ben Elsendoorn

muziek ervan gaat komen.
Sjef begon in 2008 doelbewust countrysongs te schrijven en zette ook maar meteen de eerste stappen op het pad van de bijbehorende Engelstalige teksten. Sjef: “Je voelt je aanvankelijk erg onzeker, maar als je daar doorheen bent, dan blijkt het heel leuk en uitdagend te zijn om in het Engels te schrijven.
Sjef benaderde diverse muzikale vrienden om ook wat teksten aan te leveren. Zo zullen er twee teksten van George Blanken op de cd te horen zijn. Hoewel Hans zeker graag naar countrymuziek luistert, voelt hij zich niet geroepen om in het Engels teksten te gaan schrijven.
De zoektocht naar solisten in de countryscene kwam wat moeizaam op gang, maar toen eenmaal het contact was gelegd met Frank Jansen kwam er schot in. Frank bood aan een aantal teksten te schrijven en via een zangeres die aan het project meewerkt, Susan Wiegers, werden er zelfs contacten gelegd met de V.S. in de persoon van Paul Wessel.
Via Frank werden bekende countryvocalisten benaderd en uiteindelijk leidde dat tot een zestal zangers en zangeressen die allen voor Cohda debuteren te weten: Bianca van Vugt, Susan Wiegers, Thecla Rutting, Danny Hendriks, John Permenter en de al genoemde Frank Jansen. Wat betreft de musici zegt Sjef: “Ik ben blij dat ik ook dit keer weer een beroep kan doen op de vertrouwde muzikale vrienden, die op hun gebied garant staan voor maatwerk en vakmanschap.”
En wat is dan de rol van Hans of wordt het geen Cohda-cd!?
Hans: “Als country “land”betekent en country-muziek eigenlijk folkloristische muziek is, zal ik proberen wat korte verhalen ter omlijsting van de cd te schrijven. Die worden dan geschreven in de taal van en gaan met name over mijn Brabantse … country.”
Uiteraard houden we u op de hoogte van de vorderingen van dit nieuwste Cohda-project.

Den Bosch, 29 oktober 2010

 

 

 
 

 

   
   
   
   
Webdesign © 2004 by Doe-Sign