Nieuws

WebNieuws 01-09-2018

Na het verschijnen van Blinde Beelden deel 5 op 20 april 2018 werd op 31 augustus in de studio van Leon Kuijpers een begin gemaakt met het bewerken van de eerste drie composities van deel 6.

De eerste stukken met als werktitel 4 mei en 15 augustus hebben een klassieke invalshoek en zijn opgedragen aan de slachtoffers van de tweede Wereldoorlog.

Het derde stuk is getiteld Jazzkapel. Sjef bezoekt al enkele jaren de maandelijkse jazzconcerten in de Azijnfabriek in Den Bosch op de laatste woensdag van de maand.
Uit waardering voor dit mooie muzikale initiatief van Jan Reinaerts heeft Sjef dit stuk gecomponeerd. Dit keer geen uitgewerkte midi-file maar een vormschema met melodielijn dat ter plekke door Sjef en Leon werd uitgewerkt. Hoofdingrediënten zijn accordeon, een elektrische piano en marimba.
Dat laatste instrument kwam bij beide heren spontaan op nadat zij de voorafgaande avond bij het beluisteren van allerlei muziek kennis namen van het nummer moonlight feels right van Starbuck.

Sjef: dat is het leuke van onze samenwerking. We inspireren elkaar voortdurend en worden zelf weer geïnspireerd door de muziek van anderen.

Volgende sessie staat gepland voor januari 2019.

 

Fragment van: 15 augustus:

 

Fragment van: Jazzkapel:

 


Zomer en september 2018

In de zomer werkte Sjef tijdens zijn vakantie rustig aan nieuwe composities voor blinde Beelden 6. Er liggen inmiddels 4 stukken op de plank waaronder 2 stukken met als onderwerp 4 mei en 15 augustus in het kader van de herdenking van de tweede wereldoorlog. Het zijn vrij klassieke stukken met een ingetogen karakter, zo vertelt Sjef.

In augustus gaat Sjef nog naar zijn vriend Leon in Lelystad om daar de stukken te gaan bewerken en vervolmaken.

September staat vooral in het teken van optredens en wel in Sint-Michielsgestel. Sjef is er bijna alle weekenden te zien met onder meer de APMBigBand, Les Metres en Angels and Demons (verwezen kan worden naar de agenda).

Inmiddels zijn de voorbereidingen weer gestart voor de CD Presentatie van het nieuwste cd-project onder de titel Ad Hoc/Sjef and Friends. Als voldoende zangers en zangeressen beschikbaar zijn op die dag dan wordt het 11 november in de Azijnfabriek.

Hierover volgt op zeer korte termijn uitsluitsel.

het laatste wapenfeit is dat Sjef ook is toegetreden tot een Cabaretgroep die momenteel bezig is met de voorbereiding van een eerste show. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen zo zegt Sjef maar er zal zeker muziek van mij in de show terecht komen.


Zondag 10 juni vanaf 12.30 uur

Optredens van Duo Alle Markten Thuis en Cohda-Krek

Tijdens de editie van 2018 van het dialectfestival in Lieshout zal Sjef dit keer op een podium twee acts begeleiden. Allereerst het Duo Van Alle Markten Thuis bestaande uit Sandra de l’or en Henny Kappen Zij brengen vooral Bossche dialectliedjes waarbij Sjef als componist en tekstschrijver een stevige vinger in de pap heeft maar daarnaast zijn er ook eigen teksten te horen van Sandra en Henny in het onvervalst Bosch.Daarnaast is Sjef te horen als lid van Cohda-Krek. De dialectgroep rond Hans en Sjef die dit keer worden ondersteund door nel Kanters. Cohda-krek brengt in ieder geval een primeur: hun inzending voor het dialectfestival met het lied Vruuger Waar Alles Bitter. Tekst van Hans Lakwijk en muziek van Sjef van Rooij Den Bosch, 8 juni 2018


Naar oudere nieuws artikelen