Nieuws – Archive

Blinde Beelden/blind Images 2018

Blinde Beelden/blind Images wordt gepresenteerd op 20 april 2018 in het Jeronimus Bosch Art Center Ja, na een aantal jaren wachten is hij er eindelijk, deel V van Blinde beelden/Blind Images. De cd-presentatie is op 20 april aanstaande. Meer bijzonderheden lees je in de flyer.

klik op de poster om deze te vergroten.

Dit keer staat vooral de Brabant Symfonie Centraal. Niet alleen de muziek maar vooral ook het speciaal hierbij geschreven omvangrijke gedicht van Hans de Brabant Queste.

Deel V heeft een mee klassieke inslag in vergelijking met voorgaande delen.

Sjef: we plannen niets. De inspiratie blijft gewoon de leidraad al was in dit geval het verzoek van Jacques Hendrikx om een Brabant Symfonie te componeren een leuke input van buitenaf.

In de zomer zullen de sessies voor het vastleggen van de eerste composities voor deel VI weer van start gaan in Lelystad. Onder het motto life goes on en dat geldt ook voor deze 7-delige cd-reeks. Met dank aan Marc Bolsius (fotograaf), Hans Lakwijk (poëzie), en natuurlijk belangrijke 4 en 5de man op de achtergrond in de persoon van Leon Kuijpers en Lars Putter.

Meer informatie over de achtergrond bij de nummers volgt later op onze site.

Voor de liefhebbers… Tot ziens op 20 april!

Sjef van Rooij

Den Bosch, 15 april 2018 Crossover treedt dit keer op met combo.


De beste wensen van Sjef en Hans voor 2018

Zoals iedereen kan lezen in het agendaoverzicht is het jaar 2018 gisteren al weer muzikaal begonnen voor Hans en Sjef met een succesvol optreden in St Josephoord in Nuland. De talrijke luisterliedjes die in de loop der jaren werden geschreven werden afgewisseld met vrolijke uptempo nummers. Uiteraard ontbrak ook de humor niet en las Hans een van de vele korte verhaaltjes voor die hij in de afgelopen jaren schreef en die werden uitgezonden op de lokale radio. Vooruitlopend op de verschijning van het cd-project Sjef and Friends zong Sjef ook al wat nummers van dit project.

De beide mannen van Cohda werden dit keer ondersteund door Ellen van de Ven en het geluid werd verzorgd door Bjorn Kastelijn.

Sjef: het verveelt nooit om te voelen hoe het publiek geniet van onze liedjes en klets. Morgen is het weer een heel andere setting. Dan kan ik weer lekker gospel Spelen met Crossover.

En zoals de agenda het al aangeeft is Crossover op 7 januari in Mariaoord in Rosmalen om daar de viering op te luisteren met kerstliederen, de laatste dag dat dit kan want na drie koningen worden alle kerstliederen weer in de kast gelegd.

Sjef: Hans en ik hopen op een mooi muzikaal jaar waarin ook weer nieuwe liedjes het licht zullen gaan zien. Een van onze eerste projecten wordt de presentatie van de cd Blinde beelden/Blind Images volume 5 waarop ook de Brabant Symfonie (de keyboardvariant) te horen. Hans is nu bezig met het schrijven van de gedichten bij de 8 tracks op het album waaronder een omvangrijk epos op en over Brabant.

Het project Sjef and Friends met 40 nieuwe tracks zal ook dit jaar worden afgerond en naar verwachting later dit voorjaar verschijnen.

Verder willen we graag aandacht vragen voor de website van Ccohda-Krek welke onlangs de lucht in is gegaan en waar alle actuele informatie over Krek te vinden is.

www@cohda-krek.nl

Ook rondom de Brabant Symfonie die wellicht in 2018 zijn première gaat beleven is een website gebouwd en wel

www.brabantsymfonie.nl

Deze website komt naar verwachting komende week in de in de lucht.

Kortom activiteiten volop en vele uiteenlopende optredens voor Sjef in het verschiet zoals de agenda laat zien.

Tot ziens dus maar in 2018

Sjef en Hans


Crossover treedt dit keer op met combo

We zullen dus maar zeggen: tot ziens in 2018

Sjef en Hans


De mixfase van Sjef and Friends

Ja, als je 40 nummers en 2 gedichten op een dubbel-cd wil zetten komt daar op alle fronten veel bij kijken! Ook het mixen is dan een omvangrijke klus waar we dit voorjaar 6 dagen mee aan de slag zijn geweest. Vriend en DJ Ben Henkes kwam een dag langs om mee te luisteren en ook andere bekenden kwamen tussendoor wat proeven van de sfeer. Maar er werd vooral hard en geconcentreerd gewerkt door het Kwartet Lars Leon Jeroen en mezelf

Hans Lakwijk, mijn maatje van Cohda kwam naar de studio om 2 gedichten in te spreken. Jolande van Erp kwam nog wat sax in spelen en Roel Essing kwam nog een gitaarpartij overdoen. Verder nam Wieb Laurensen de Engelstalige versie van post van vorig jaar op. Wiep is zangpedagoog, heeft haar lesruimte boven de studio en was – toen wij haar vroegen – graag bereid de Engelse versie getiteld mail from yester year in te zingen. Bij de gedichten moet nog wat geluidsmateriaal komen in de vorm van een decor en spel op de Beijaard. Daarvoor is Joost van Balkon gevraagd, de beiaardier van de Sint Jan en hij zal in deze zomer zijn bijdrage op locatie gaan inspelen. Zelf zong ik tussendoor ook nog een nummer in getiteld volle snelheid waarvan Han Horn de tekst voor en over mij schreef en hij kwam aardig in de buurt van de realiteit van mijn alle dag. Achter de schermen werd een nummer van het project, Mario bewerkt door een bekende DJ genaamd Willem Birdies (Lars Putter van de studio zorgde hier voor de contacten).

Ik kan natuurlijk nog veel meer vertellen maar leuker is het wellicht om kort wat fragmenten van de cd te laten horen.

Geluidscollage uit Sjef and Friends

In de nazomer gaan we verder met finetunen. Nog eens kritisch luisteren nadat we wat afstand hebben genomen van wat er nu ligt. Hier en daar wat “edit-ten” en fade-outs inregelen al zijn die er niet veel in het project.

Idee is om in het voorjaar de cd te gaan uitbrengen via een live optreden met een band bestaande uiteraard uit My Musical Friends

Sjef, Den Bosch, 23 juli 2017


Dankbetuiging

Jarenlang verkocht Pieter van Oss in zijn cd-speciaalzaak aan de Snellestraat in Den Bosch de cd’s van Cohda en Cohda-Krek.
In december 2014 overleed Pieter. Zijn vrouw Ida nam daarna de honneurs waar.
Dit voorjaar werd echter bekend dat de zaak zou gaan sluiten en dat gebeurde uiteindelijk op zondag 3 juli 2016.
Alsnog willen wij Pieter (postuum) en Ida van harte bedanken voor het promoten en verkopen van onze cd’s.

Sjef en Hans


Afronding opnames en nu naar het mixen

De laatste loodjes zitten erop en het project Sjef and Friends kan langzaam door naar de eindstreep. In oktober kwam allereerst een goede gitaarvriend van Sjef, Roel Essing, naar de studio om een solo in te spelen in het nummer gewoon overkomen, een duet van George Blanken en Mieke van de Pol. Roel werkte al eerder mee als gitarist op maar nu / mar nou in 2001 en op wereldliedjes in 2004.


Interview Roel Essing

15 oktober was een spannende dag. Voor het eerst een strijkersgroep in de studio. Via de contacten met Rene Meester, arrangeur van de symfonische variant van de Brabant symfonie ontstond het idee om in een aantal nummers de vioolpartijen, welke normaal uit de doos worden gehaald, live te laten inspelen. Het resultaat was een groep van 8 strijkers (4 violisten, twee-altviolisten en twee cellisten) die in een 7-tal nummers de vioolpartijen inspeelden waarbij alle stukken twee keer werd ingespeeld zodat er een mooi breed strijkersgeluid uit de bus gaat komen in de mix.

Voor de meesten was het een eerste kennismaking met de studio. Na afloop ging Sjef even de studio in om met de groep een kort filmpje te maken voor youtube.

 

Klik hier om het filmpje te bekijken


Sjef in gesprek met de strijkers op Sjef and Friends

Voor de arrangeur was er ook nog een extra muzikale sessie gepland.

Sjef vond het wel gepast om in het nummer voor altijd 17, dat hij zelf zingt, een cello solo op te nemen. Met het inspelen daarvan werd de dag succesvol afgerond.

Interview met dirrigent, arrangeur en Cellist Rene Meester

In november was het de beurt aan Louis Gerrits om zijn talenten op saxen en dwarsfluit in te zetten voor het project en deze uitdaging nam Louis met verve aan. Een heel gevarieerde dag waarbij op een creatieve manier in allerlei nummers gebruik werd gemaakt van de talenten van Louis.

Daarnaast schreef Sjef speciaal voor Louis een feature. De titel daarvan moet nog worden bedacht maar het gaat om een feature op sopraansax. Sjef: leuk om op deze manier een stuk te schrijven voor een solist. Louis pakte het super op en ik ben heel blij met het eindresultaat.


Interview met Louis Gerrits & Interview met Tristan Vasilda

Tot slot zijn er altijd onverwachte gasten. Zo werd er kennis gemaakt met een stagiaire Tristan die de hele dag meeliep tijdens de sessie van Louis Gerrits en ook zal meelopen tijdens de mix-dagen. En als we toch aan het filmen zijn maar meteen ook een interview met Tristan

Klik hier om het filmpje te bekijken met Louis Gerrits
Klik hier om het filmpje te bekijken met Tristan Vasilda

Begin 2017 wordt gestart met het mixen. Er zijn nog wat losse eindjes maar deze worden in wat rustige uurtjes tussendoor opgepakt. Zo zal Wieb, een zangpedagoog die boven de studio haar lespraktijk heeft ook nog een nummer inzingen dat was blijven liggen.

Sjef: het mixen gaan we over een aantal dagen verdelen, 40 nummers is een hele klus en 2 dagen achter elkaar mixen is meer als genoeg want anders hoor je op enig moment door de bomen het bos niet meer klinken.

Wordt vervolgd in 2017!


Terug naar Nieuws