Perla

Ja, daar is ze dan, Perla, Hartendief!
Want dat is ze. Na een mooie tijd met Pleun heeft Perla haar intrede gemaakt in mijn leven. Dat ging niet ongemerkt. Tijdens de laatste dag van de training schoof ik onderuit voor de ingang van UWV, de oprit naar het gebouw was spiegelglad en een dubbele beenbreuk was het gevolg.
We moesten dus tijdelijk weer afscheid van elkaar nemen. Ik was al erg aan haar gehecht en we hadden samen met goed gevolg de training, eerste repetities en uitvoeringen doorstaan. ja want ook Perla kan heel goed omgaan met de muzikale omgeving waarin ze veel zal vertoeven. De introductie op het werk was ook hartverwarmend. Maar goed, de echte doorstart ging zogezegd even in de ijskast. Maar tijdens mijn revalidatie die nu in een afrondende fase is zijn we een echte twee-eenheid geworden.

Natuurlijk schreef ik voor Perla ook een liedje warin ik al mijn gevoelens rondom en voor haar kwijt kon.
Hans had een liedje geschreven voor Cohda-krek, Bej Ouw. De muziek die ik daarop componeerde voldeed echter niet helemaal aan wat de Krekkers voor ogen stond.
Ik voelde echter al meteen dat ik hier iets in handen had – tekstidee en melodie – dat ik uitstekend kon omvormen naar een lied voor Perla.

De concepttekst was af op 27 oktober 2011, de dag dat ik haar voor het eerst zag. Pleun vond het allemaal maar niks die vreemdeling. Het was aandoenlijk hoe Perla contact met me probeerde te maken. Tussen al het macho gedrag van Pleun door gooide ze een balletje naar me toe. M’n hart sprong open!

Het lied zong ik voor het eerst live in de studio van ‘n Lutske Brabants en was voor het eerst te horen op 15 april 2012 op Boschtion radio.
Ook bij locale omroep Vladderacken in Geffen zong ik het live en op 6 mei 2012 werd Omroep Brabant het forum waar ik voor Perla mocht zingen in het programma Brabant Leeft.

Tijdens optredens op 29 april 2012 in Geffen en bij de presentatie van de cd ‘n Bietje Bijbuurten op 6 mei 2012 werd het lied voor een live publiek gezongen. het werd prima ontvangen
Columns

Bij het schrijven van columns voor UWW/Bezwaar en Beroep maakt perla natuurlijk ook al haar opwachting.

Natuurlijk blijf ik de hondenliedjes over haar voorgansters Queenie, Laska en Pleuntje ook met regelmaat zingen tijdens optredens.

Zo zijn en blijven de hondenliedjes van Cohda een persoonlijk handelsmerk van onze creatieve uitingen!

Sjef van Rooij

Den Bosch, mei 2012