dOKument

Jubileum cd dOKument van toneelvereniging OK in Sint-Michielsgestel.

Hans schrijft al sinds 1988 de grote jubileum-producties voor toneelvereniging O(nderling) K(unstgenot). Eerst twee revues (“Kom over de brug”(1988) en “Gestel, ge moet er gewist zen”(1990)), daarna een volksspel “De poppetjes dansen”(1993), weer een revue (“Allemachtig, al tachtig”(1998)) en in 2003 het toneelstuk “Berentand”. Bij de laatste drie spelen verzorgde Sjef de composities en de muzikale begeleiding, bij de eerste en tweede revue bedacht Hans zelf wat melodietjes. Want alle stukken wemelden van de liedjes en liederen, in het Nederlands of in het dialect.

Naar aanleiding van (het succes van) “Berentand” vatten enkele leden van OK het plan op om een cd te maken met alle liedjes van de grote producties, in principe voor de eigen leden. In juli 2003 werd met de opnames van dOKument begonnen en de cd wordt in besloten kring op 9 januari 2005 gepresenteerd.

Op het schijfje staan 19 nummers. Een aantal ervan zijn van Faas Sengers, die bij de eerste revue enkele liedjes en muziek leverde. Het meeste materiaal op de cd is evenwel afkomstig van de drie grote producties uit 1993, 1998 en 2003 en dan is het steeds: muziek van Sjef van Rooij en tekst van Hans Lakwijk. Het gaat wel steeds om liedjes, die nog niet eerder op de cd Maar nu/mar nou zijn verschenen.

Sjef heeft ook alle muziek voor de cd dOKument ingespeeld, met uitzondering van de blaasinstrumenten-muziek, waarvoor multi-instrumentalist Kees Keetels tekende.

Marcel van Hout verzorgde in zijn studio de opnametechniek en werd tijdens het mixen bijgestaan door Sjef. Aan dOKument heeft Hans ook bijgedragen als zanger van het liedje “De thuiskomst”.

Ook al is deze OK-productie zeker geen Cohda-cd, de bijdrage van Sjef en Hans aan dOKument is dermate groot, dat dit album hier niet onvermeld kan blijven!

De cd kent een beperkte oplage, eventueel geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze contactpagina of via info@cohda.nl.

 


1. Allemachtig….tachtig

Tekst: Hans Lakwijk, muziek: Sjef van Rooij

Geschreven voor de jubileumproductie van toneelvereniging OK Gestel in 1998 met de gelijknamige titel.

 

 


2. Internationaliteitenlied

 


3. Noord-Ierse kinderen

 


4. De vluchteling

 


5. Het lied van de democratie

Tekst: Hans Lakwijk, muziek: sjef van Rooij

Slotlied uit de productie de Poppetjes Dansen uit 1993 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van OK Gestel opgevoerd in mei 1993

 

 


6. De thuiskomst

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Eveneens afkomstig uit de productie de Poppetjes dansen geschreven door Hans lakwijk.
Dit nummer is later door Hans omgewerkt naar een dialectversie en werd als zodanig opnieuw opgenomen door Cohda-Krek voor hun cd in’t kort bestek uit 2008

 

 


7. Bruglied

 

 


8. Mijn dorp

 


9. Het oude gebouwenlied

 


10. Bijnamenlied

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Afkomstig uit de productie/revue Allemachtig tachtig uit 1998.

 


11. Het stratenlied

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Eveneens afkomstig uit de revue Allemachtig Tachtig, een lied waarin Gestel wel heel duidleijk op de muzikale kaart wordt gezet door Hans

 


12. Kom over de brug

 


13. Gestel m’n Gestel

 


14. Lied voor het kind

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Afkomstig uit de jubileumproductie Berendtand voor OK gestel in 2003 ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de toneelvereniging.

 


15. Vriendschap

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Eveneens afkomstig uit de productie Berendtand van Hans Lakwijk geschreven voor OK (uitvoering 2003).

 


16. Als ik weg zou gaan

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Liefdesthema uit de theaterproductie Berendtand geschreven door Hans Lakwijk
Later werd er op deze compositie door Sjef een nieuwe tekst gemaakt met als titel in een oogopslag.
Deze versie is verschenen in 2009 en staat op de cd Eigen Ding van Cohda en George en wordt gezongen door George Blanken en Heidi van der Linden

 


17. Smarten

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

Eveneens afkomstig uit de productie Berentand.


18. Lied voor sara

Tekst: J. Lakwijk, muziek: J. van Rooij

geschreven op het thema van lied voor het kind afkomstig uit de productie Berendtand van 2003.

Sjef schreef later een nieuwe tekst bij deze compositie welke als duet en onder de titel Geraakt voorkomt op de cd sponttstaan uit 2007. De nieuwe versie werd ingezongen door Natalie Bosters en Sander van de Gevel.

 


19. Wat er ook gebeurt

Tekst: Hans Lakwijk, muziek: Sjef van Rooij

Slotlied uit de productie Allemachtig Tachtig uit 1998 geschreven door hans Lakwijk voor OK Gestel.


Terug naar CD’s