Nieuws – Archive

Perla neemt afscheid maar blijft in de herinnering van velen doorleven

Op 7 februari 2020 was het zover! Perla sloot haar geleidehonden carrière na 8 jaar af in Den Bosch en vertrok naar Doorn, naar haar nieuwe pensionhouders Nico en Marianne, om hopelijk daar nog een paar mooie jaren te beleven.

Allen die haar aaiden, streelden, liefkoosden en waardeerden om wie ze was en wat ze voor me deed

bedankt!

Vele collega’s door heel Nederland binnen het UWV maar ook vele vrienden, bekenden in en ver rondom Den Bosch hebben gezorgd voor mooie ontmoetingen en hebben via Perla mijn leven verrijkt.

Allen bedankt daarvoor!!!

Voor diegenen die nog leuke foto’s hebben om op haar link te archiveren zou ik zeggen: stuur ze door naar mijn emailadres

Sjefvanrooij@home.nl

Ik ga weer verder met Gniffle en heb op de tweede dag van haar aanwezigheid al een concepttekst bij een al eerder gemaakte melodie geschreven.

In het voorjaar hoop ik daarvan ook weer een warme video te maken.

Hartelijke groeten aan allen!

Sjef

In memoriam - Jan van Rooy overleden

Sjef leerde Jan van Rooy in de jaren ‘80 kennen als gitarist van The New Festival Orchestra onder leiding van dirigent Louis Neefs.

Louis vroeg Sjef of hij als toetsenist wilde aansluiten en tijdens de eerste repetitie viel hem het gitaarspel van Jan op.

Dat was een reden voor Sjef om Jan in de jaren ‘90 te vragen als gitarist bij de Vocal Group: een gospelkoor onder leiding van Sjef en zijn zus Marij.

Jan verving in eerste instantie gitarist René van Heijster die toen der tijd zijn pols gebroken had maar vond het zo leuk dat hij bleef.

Met het koor trad hij op in vele vieringen, bij bruiloften en gaf hij ook concerten in kerken door heel Nederland: van Leeuwarden tot Kerkrade.

Jan speelde ook gitaar op de beide cd’s van de Vocal Group (‘Get on board’ uit 1999 en ‘Hartenkreet’ uit 2006). Een van zijn favoriete nummers was het Kyrie uit de Missa Illuminatio Mea voorkomend op het album ‘Hartenkreet’.

Nadat de groep haar naam veranderde in Crossover en Marij van Rooij andere muzikale wegen koos, bleef Jan actief als gitarist.

In 2001 verscheen de eerste Cohda CD ‘Maar nu / Maar Nou’ waarop Jan samen met Roel Essing alle gitaarpartijen inspeelde met uitzondering van het Herfstlied, waarin Jan-Peter Beijersbergen een gast-rol vervulde als gitarist.

In 2015 vroeg Sjef of Jan de vaste gitarist van Den Bosch Zingt wilde vervangen in het project David Bowie. Daar had Jan wel oren na. Jan verdiepte zich helemaal in de diverse gitaarpartijen en sfeertjes van de 24 nummers van Bowie die werden uitgevoerd.

Tijdens dit project kreeg Jan te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.

Hij maakte het project af en bleef ook daarna actief als gitarist. Muziek was een grote passie van Jan en dat bleef het ook tot aan het einde. Dit niet alleen als uitvoerend muzikant. Jan luisterde daarnaast ook graag naar muziek in al zijn variaties.

Zo bezocht hij de laatste jaren maandelijks, samen met zijn vrouw, zijn zoon en Sjef de concertreeks Jazzkapel in de Azijnfabriek.

De hele Nederlandse Jazzscene kwam hier langs. Als gitarist gaf Jan aan enorm gecharmeerd te zijn van het gitaarspel van Anton Goudsmit.

Op 7 januari 2018 gaf Jan, zoals later zou blijken, zijn laatste optreden met Crossover.

In 2018 vroeg Sjef of Jan wilde meespelen in het kader van de CD- presentatie van Sjef and Friends in de Azijnfabriek. Jan zei meteen toe en is o.a. te zien in ‘Please come Knocking’ en ‘Zo klein’.

Jan was ook nog aanwezig tijdens de première van de Brabant Symfonie, gecomponeerd door Sjef en uitgevoerd op 3 november 2019 in de Concertzaal Tilburg.

Niet onvermeld mag blijven dat Jan ruim 30 jaar actief was als gitarist in de pop/rockband Crystal Flag.

Begin januari 2020 werd de behandeling in het Radboud definitief gestaakt en Jan overleed op maandag 27 januari 2020.

De crematie was op 1 februari 2020 in Vlijmen.

Sjef: “Jan was een gepassioneerd muzikant, altijd rust uitstralend met vooral droge humor tussen de bedrijven door”.

Natuurlijk had ik nog veel muziek met hem willen maken maar helaas, het liep anders.

Bedankt Jan, voor de vele uren die wij vooral als muzikale vrienden met elkaar mochten delen.

Sjef

(Geannuleerd) 6de Blinde Beelden cd Gepresenteerd op 22 mei 2020

In het weekend van 10 tot 12 januari 2020 hebben Sjef en Leon in hun vertrouwde studiosetting in Lelystad de laatste hand gelegd aan de nog ontbrekende stukken voor Blinde Beelden/Blind Images volume 6.

Daarmee is de cd nu rond. Er staan 7 nieuwe composities op waarbij een compositie wordt voorzien van een kort space intro.

Sjef: het is weer een bonte mengeling van stijlen geworden van jazz naar ingetogen naar klassiek neigende stukken, dance/disco, funk en new age.

De laatste compositie stamt uit 2020 (gemaakt in de week voorafgaand aan de studiosessie).

De cd zal ruim 45 minuten duren en voor het afronden is het nu wachten op de gedichten van Hans en de foto’s van Mark Bolsius.

Sjef: Omdat ik op 28 mei 65 wordt, houd ik een openbare bijeenkomst waar ik optreedt met mijn band Angels & Demons in de voor mij vertrouwde locatie: de Azijnfabriek ten Den Bosch. Men kan mij dan meteen feliciteren!

Op deze avond zal ook de cd worden gepresenteerd.

Uiteraard komt hij ook weer op Spottify te staan zoals al het andere Cohda-werk.

 

De zomer van 2020 wordt gebruikt om te werken aan de eerste composities voor het laatste deel in deze reeks.

Den Bosch, 19 januari 2019

Luister naar fragment van: phlegmatic invention​

Luister naar fragment van: flight to eternity

 

 

Cohda in 2019

Na de succesvolle cd-presentatie van Ad Hoc met Sjef and Friends in het najaar van 2018 welke cd dubbelcd goed werd ontvangen is Cohda vooral actief in 2019 via allerlei optredens en dan met name door de Dialectgroep van Cohda, Cohda-Krek.

Hans schreef diverse dialectteksten die door Sjef op muziek werden gezet zoals het nummer Landweg Weg.

Een nummer geschreven op verzoek van Cor Swanenberg voor een themadag later dit jaar.

Verder schreven Hans en Sjef ook weer composities voor het nederlandstalige Cohda-repertoire zoals de nummers Dood (nog een werktitel), liedje voor jou en het ontbijtlied (ook dit laatste nummer wederom op verzoek).

De zomer van 2019 wordt door Sjef vooral gebruikt om nieuwe melodieen te schrijven en dat leverde een 15-tal nieuwe composities op die nog liggen te wachten op teksten.

Tevens werd de zomer gebruikt om allerlei demo’s op te nemen van nummers die nog in de kast lagen

Verder zijn er ontwikkelingen in 2019 rondom de Brabant Symfonie.

Het is nagenoeg zeker dat de symfonie in het najaar in premiere gaat (daarover later meer).

Tot slot is Sjef bezig met het opnemen van nieuwe composities voor Blinde Beelden deel 6 waarvan de eerste tracks al zijn doorgeleid naar hans voor het schrijven van begeleidende gedichten.

Kortom het lijkt stil maar Cohda is nog altijd zeer actief en creatief.

Den Bosch, zomer 2019


Terugblik op 2018

Het was een enerverend jaar voor Cohda +.

Twee cd’s zagen het licht: op 20 april Blinde Beelden V waarbij ook de Brabant Queeste, het grote dichterlijke epos van Hans over Brabant, een première beleefde.

Dan kwam op 11 november 2018 Ad Hoc uit met de dubbel cd Sjef and Friends. De link naar Cohda is duidelijk en het Cohda-gevoel leeft voort in dit project, alleen al omdat Hans ook mede-tekstschrijver is van een 5-tal nummers.

De cd presentatie is er een mooie getuigenis van.

Op het dialectvlak was er veel te doen! Sjef en Hans schreven een zeer vrolijk nummer genaamd ‘Vruuger waar alles bitter’ dat het live enorm goed doet. Maar er waren meer nieuwe nummrs zoals ‘n bietje licht en Wanda die al in de live optredens worden verwerkt.

Dan was er op 12 december het lintje voor Hans, zodat de beide Cohda-maten ook op dat vlak weer gelijk oplopen. Voorts was er de kersttournee van Cohda-KREK langs diverse Brabantse plaatsen. Een show die alom zeer goed werd gewaardeerd door het publiek.

De cd Band uit 2005 werd in zijn geheel met begeleidende beelden op Youtube geplaatst.

Tot slot ging ook de eigen website van Cohda-KREK de lucht in.

Kortom: er zit nog volop leven in Cohda!

Wat het nieuwe jaar gaat brengen? Blijf ons gewoon volgen via de websites en via de sociale media.

Sjef en Hans


WebNieuws 15-11-2018

Het project Sjef and Friends beleeft een prachtige muzikale première op 11 11 2018 in de Azijnfabriek te Den Bosch

Vanaf 2015 werd eraan gewerkt en het startschot werd gegeven op de 60ste verjaardag van Sjef van Rooij componist van alle 40 liedjes op deze dubbel cd.

Als artiestennaam werd gekozen voor AdHoc, met een duidelijke verwijzing naar de artiestennaam Cohda die Sjef en zijn maat Hans Lakwijk al hanteren vanaf hun eerste cd Maar nu, mar nou in 2001.

Dit keer was Hans afwezig als creatieve peiler, hij koos bewust voor wat andere creatieve accenten onder meer door zijn werk met Sjef voor de dialectgroep Cohda-krek.

Een waardige opvolger, ook weer een goede friend van Sjef diende zich aan in de persoon van Han Horn.

Han heeft een groot aandeel met 19 teksten die van hem terugkeren op deze dubbelaar.

Han en Sjef presenteerden dan ook gezamenlijk de show waarbij voor het eerst alle nummers volledig live werden uitgevoerd. Daartoe was een band geformeerd rondom mede-producer en voormalig conservatoriumdocent Leon Kuijpers waarbij Sjef studeerde aan het conservatorium in Zwolle.

Naast Sjef waren er 4 zangers van het project aanwezig die in totaal 17 nummers ten gehore brachten.

Sjef: een ding verandert niet. Ik neem mijn luisteraars graag mee langs allerlei muzikale sferen en dat levert ook een bont palet aan uiteenlopende teksten op.

Van nederlandstalige kleine luisterliedjes tot engelstalige blues en rock het kwam allemaal langs.

De ruim 80 personen die in de middagsessie aanwezig waren reageerden enthousiast op de nummers en de toelichtingen die daarop gegeven werden.

Omdat het een dubbelaar betreft boden zowel Han als Sjef een exemplaar aan aan een bijzonder persoon. Sjef koos voor zijn nog steeds maat Hans Lakwijk die duidelijk verrast was met deze geste.

Han overhandigde zijn exemplaar aan Nico en Marianne van der Krogt twee vrienden van Sjef die zijn leven in de laatste 20 jaar enorm hebben verrijkt met hun vriendschap.

Naast blijheid waren er ook de emo-momenten kortom voor ieder wat wils.

Met een enthousiaste en uitstekend spelende Ad-Hoc band als basis werd het een enerverende middagsessie die in de avond nog eens dunnetjes werd overgedaan.

De cd met een hoesontwerp van Lars Putter die 15 euro kost is te verkrijgen via Sjef en komt binnen kort ook via de Webwinkel van lef-studio beschikbaar maar ook te bestellen via deze site.

Van de middag en avondsessie werden filmopnames gemaakt en het resultaat hiervan wordt eind deze maand verwacht. Alle teksten van het project zullen binnenkort ook on-line te vinden zijn via de Cohda-site.

Op deze site staan ook artikelen die het verloop van het project beschrijven.

Een ding is zeker: de creatieve bron die Sjef van Rooij heet is nog lang niet uitgeborreld!

 

Den Bosch, 15 november 2018


WebNieuws 01-09-2018

Na het verschijnen van Blinde Beelden deel 5 op 20 april 2018 werd op 31 augustus in de studio van Leon Kuijpers een begin gemaakt met het bewerken van de eerste drie composities van deel 6.

De eerste stukken met als werktitel 4 mei en 15 augustus hebben een klassieke invalshoek en zijn opgedragen aan de slachtoffers van de tweede Wereldoorlog.

Het derde stuk is getiteld Jazzkapel. Sjef bezoekt al enkele jaren de maandelijkse jazzconcerten in de Azijnfabriek in Den Bosch op de laatste woensdag van de maand.
Uit waardering voor dit mooie muzikale initiatief van Jan Reinaerts heeft Sjef dit stuk gecomponeerd. Dit keer geen uitgewerkte midi-file maar een vormschema met melodielijn dat ter plekke door Sjef en Leon werd uitgewerkt. Hoofdingrediënten zijn accordeon, een elektrische piano en marimba.
Dat laatste instrument kwam bij beide heren spontaan op nadat zij de voorafgaande avond bij het beluisteren van allerlei muziek kennis namen van het nummer moonlight feels right van Starbuck.

Sjef: dat is het leuke van onze samenwerking. We inspireren elkaar voortdurend en worden zelf weer geïnspireerd door de muziek van anderen.

Volgende sessie staat gepland voor januari 2019.

 

Fragment van: 15 augustus:

 

Fragment van: Jazzkapel:

 


Zomer en september 2018

In de zomer werkte Sjef tijdens zijn vakantie rustig aan nieuwe composities voor blinde Beelden 6. Er liggen inmiddels 4 stukken op de plank waaronder 2 stukken met als onderwerp 4 mei en 15 augustus in het kader van de herdenking van de tweede wereldoorlog. Het zijn vrij klassieke stukken met een ingetogen karakter, zo vertelt Sjef.

In augustus gaat Sjef nog naar zijn vriend Leon in Lelystad om daar de stukken te gaan bewerken en vervolmaken.

September staat vooral in het teken van optredens en wel in Sint-Michielsgestel. Sjef is er bijna alle weekenden te zien met onder meer de APMBigBand, Les Metres en Angels and Demons (verwezen kan worden naar de agenda).

Inmiddels zijn de voorbereidingen weer gestart voor de CD Presentatie van het nieuwste cd-project onder de titel Ad Hoc/Sjef and Friends. Als voldoende zangers en zangeressen beschikbaar zijn op die dag dan wordt het 11 november in de Azijnfabriek.

Hierover volgt op zeer korte termijn uitsluitsel.

het laatste wapenfeit is dat Sjef ook is toegetreden tot een Cabaretgroep die momenteel bezig is met de voorbereiding van een eerste show. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen zo zegt Sjef maar er zal zeker muziek van mij in de show terecht komen.


Zondag 10 juni vanaf 12.30 uur

Optredens van Duo Alle Markten Thuis en Cohda-Krek

Tijdens de editie van 2018 van het dialectfestival in Lieshout zal Sjef dit keer op een podium twee acts begeleiden. Allereerst het Duo Van Alle Markten Thuis bestaande uit Sandra de l’or en Henny Kappen Zij brengen vooral Bossche dialectliedjes waarbij Sjef als componist en tekstschrijver een stevige vinger in de pap heeft maar daarnaast zijn er ook eigen teksten te horen van Sandra en Henny in het onvervalst Bosch.Daarnaast is Sjef te horen als lid van Cohda-Krek. De dialectgroep rond Hans en Sjef die dit keer worden ondersteund door nel Kanters. Cohda-krek brengt in ieder geval een primeur: hun inzending voor het dialectfestival met het lied Vruuger Waar Alles Bitter. Tekst van Hans Lakwijk en muziek van Sjef van Rooij Den Bosch, 8 juni 2018


Naar oudere nieuws artikelen 

Blinde Beelden/blind Images 2018

Blinde Beelden/blind Images wordt gepresenteerd op 20 april 2018 in het Jeronimus Bosch Art Center Ja, na een aantal jaren wachten is hij er eindelijk, deel V van Blinde beelden/Blind Images. De cd-presentatie is op 20 april aanstaande. Meer bijzonderheden lees je in de flyer.

klik op de poster om deze te vergroten.

Dit keer staat vooral de Brabant Symfonie Centraal. Niet alleen de muziek maar vooral ook het speciaal hierbij geschreven omvangrijke gedicht van Hans de Brabant Queste.

Deel V heeft een mee klassieke inslag in vergelijking met voorgaande delen.

Sjef: we plannen niets. De inspiratie blijft gewoon de leidraad al was in dit geval het verzoek van Jacques Hendrikx om een Brabant Symfonie te componeren een leuke input van buitenaf.

In de zomer zullen de sessies voor het vastleggen van de eerste composities voor deel VI weer van start gaan in Lelystad. Onder het motto life goes on en dat geldt ook voor deze 7-delige cd-reeks. Met dank aan Marc Bolsius (fotograaf), Hans Lakwijk (poëzie), en natuurlijk belangrijke 4 en 5de man op de achtergrond in de persoon van Leon Kuijpers en Lars Putter.

Meer informatie over de achtergrond bij de nummers volgt later op onze site.

Voor de liefhebbers… Tot ziens op 20 april!

Sjef van Rooij

Den Bosch, 15 april 2018 Crossover treedt dit keer op met combo.


De beste wensen van Sjef en Hans voor 2018

Zoals iedereen kan lezen in het agendaoverzicht is het jaar 2018 gisteren al weer muzikaal begonnen voor Hans en Sjef met een succesvol optreden in St Josephoord in Nuland. De talrijke luisterliedjes die in de loop der jaren werden geschreven werden afgewisseld met vrolijke uptempo nummers. Uiteraard ontbrak ook de humor niet en las Hans een van de vele korte verhaaltjes voor die hij in de afgelopen jaren schreef en die werden uitgezonden op de lokale radio. Vooruitlopend op de verschijning van het cd-project Sjef and Friends zong Sjef ook al wat nummers van dit project.

De beide mannen van Cohda werden dit keer ondersteund door Ellen van de Ven en het geluid werd verzorgd door Bjorn Kastelijn.

Sjef: het verveelt nooit om te voelen hoe het publiek geniet van onze liedjes en klets. Morgen is het weer een heel andere setting. Dan kan ik weer lekker gospel Spelen met Crossover.

En zoals de agenda het al aangeeft is Crossover op 7 januari in Mariaoord in Rosmalen om daar de viering op te luisteren met kerstliederen, de laatste dag dat dit kan want na drie koningen worden alle kerstliederen weer in de kast gelegd.

Sjef: Hans en ik hopen op een mooi muzikaal jaar waarin ook weer nieuwe liedjes het licht zullen gaan zien. Een van onze eerste projecten wordt de presentatie van de cd Blinde beelden/Blind Images volume 5 waarop ook de Brabant Symfonie (de keyboardvariant) te horen. Hans is nu bezig met het schrijven van de gedichten bij de 8 tracks op het album waaronder een omvangrijk epos op en over Brabant.

Het project Sjef and Friends met 40 nieuwe tracks zal ook dit jaar worden afgerond en naar verwachting later dit voorjaar verschijnen.

Verder willen we graag aandacht vragen voor de website van Ccohda-Krek welke onlangs de lucht in is gegaan en waar alle actuele informatie over Krek te vinden is.

www@cohda-krek.nl

Ook rondom de Brabant Symfonie die wellicht in 2018 zijn première gaat beleven is een website gebouwd en wel

www.brabantsymfonie.nl

Deze website komt naar verwachting komende week in de in de lucht.

Kortom activiteiten volop en vele uiteenlopende optredens voor Sjef in het verschiet zoals de agenda laat zien.

Tot ziens dus maar in 2018

Sjef en Hans


Crossover treedt dit keer op met combo

We zullen dus maar zeggen: tot ziens in 2018

Sjef en Hans


De mixfase van Sjef and Friends

Ja, als je 40 nummers en 2 gedichten op een dubbel-cd wil zetten komt daar op alle fronten veel bij kijken! Ook het mixen is dan een omvangrijke klus waar we dit voorjaar 6 dagen mee aan de slag zijn geweest. Vriend en DJ Ben Henkes kwam een dag langs om mee te luisteren en ook andere bekenden kwamen tussendoor wat proeven van de sfeer. Maar er werd vooral hard en geconcentreerd gewerkt door het Kwartet Lars Leon Jeroen en mezelf

Hans Lakwijk, mijn maatje van Cohda kwam naar de studio om 2 gedichten in te spreken. Jolande van Erp kwam nog wat sax in spelen en Roel Essing kwam nog een gitaarpartij overdoen. Verder nam Wieb Laurensen de Engelstalige versie van post van vorig jaar op. Wiep is zangpedagoog, heeft haar lesruimte boven de studio en was – toen wij haar vroegen – graag bereid de Engelse versie getiteld mail from yester year in te zingen. Bij de gedichten moet nog wat geluidsmateriaal komen in de vorm van een decor en spel op de Beijaard. Daarvoor is Joost van Balkon gevraagd, de beiaardier van de Sint Jan en hij zal in deze zomer zijn bijdrage op locatie gaan inspelen. Zelf zong ik tussendoor ook nog een nummer in getiteld volle snelheid waarvan Han Horn de tekst voor en over mij schreef en hij kwam aardig in de buurt van de realiteit van mijn alle dag. Achter de schermen werd een nummer van het project, Mario bewerkt door een bekende DJ genaamd Willem Birdies (Lars Putter van de studio zorgde hier voor de contacten).

Ik kan natuurlijk nog veel meer vertellen maar leuker is het wellicht om kort wat fragmenten van de cd te laten horen.

Geluidscollage uit Sjef and Friends

In de nazomer gaan we verder met finetunen. Nog eens kritisch luisteren nadat we wat afstand hebben genomen van wat er nu ligt. Hier en daar wat “edit-ten” en fade-outs inregelen al zijn die er niet veel in het project.

Idee is om in het voorjaar de cd te gaan uitbrengen via een live optreden met een band bestaande uiteraard uit My Musical Friends

Sjef, Den Bosch, 23 juli 2017


Dankbetuiging

Jarenlang verkocht Pieter van Oss in zijn cd-speciaalzaak aan de Snellestraat in Den Bosch de cd’s van Cohda en Cohda-Krek.
In december 2014 overleed Pieter. Zijn vrouw Ida nam daarna de honneurs waar.
Dit voorjaar werd echter bekend dat de zaak zou gaan sluiten en dat gebeurde uiteindelijk op zondag 3 juli 2016.
Alsnog willen wij Pieter (postuum) en Ida van harte bedanken voor het promoten en verkopen van onze cd’s.

Sjef en Hans


Afronding opnames en nu naar het mixen

De laatste loodjes zitten erop en het project Sjef and Friends kan langzaam door naar de eindstreep. In oktober kwam allereerst een goede gitaarvriend van Sjef, Roel Essing, naar de studio om een solo in te spelen in het nummer gewoon overkomen, een duet van George Blanken en Mieke van de Pol. Roel werkte al eerder mee als gitarist op maar nu / mar nou in 2001 en op wereldliedjes in 2004.


Interview Roel Essing

15 oktober was een spannende dag. Voor het eerst een strijkersgroep in de studio. Via de contacten met Rene Meester, arrangeur van de symfonische variant van de Brabant symfonie ontstond het idee om in een aantal nummers de vioolpartijen, welke normaal uit de doos worden gehaald, live te laten inspelen. Het resultaat was een groep van 8 strijkers (4 violisten, twee-altviolisten en twee cellisten) die in een 7-tal nummers de vioolpartijen inspeelden waarbij alle stukken twee keer werd ingespeeld zodat er een mooi breed strijkersgeluid uit de bus gaat komen in de mix.

Voor de meesten was het een eerste kennismaking met de studio. Na afloop ging Sjef even de studio in om met de groep een kort filmpje te maken voor youtube.

 

Klik hier om het filmpje te bekijken


Sjef in gesprek met de strijkers op Sjef and Friends

Voor de arrangeur was er ook nog een extra muzikale sessie gepland.

Sjef vond het wel gepast om in het nummer voor altijd 17, dat hij zelf zingt, een cello solo op te nemen. Met het inspelen daarvan werd de dag succesvol afgerond.

Interview met dirrigent, arrangeur en Cellist Rene Meester

In november was het de beurt aan Louis Gerrits om zijn talenten op saxen en dwarsfluit in te zetten voor het project en deze uitdaging nam Louis met verve aan. Een heel gevarieerde dag waarbij op een creatieve manier in allerlei nummers gebruik werd gemaakt van de talenten van Louis.

Daarnaast schreef Sjef speciaal voor Louis een feature. De titel daarvan moet nog worden bedacht maar het gaat om een feature op sopraansax. Sjef: leuk om op deze manier een stuk te schrijven voor een solist. Louis pakte het super op en ik ben heel blij met het eindresultaat.


Interview met Louis Gerrits & Interview met Tristan Vasilda

Tot slot zijn er altijd onverwachte gasten. Zo werd er kennis gemaakt met een stagiaire Tristan die de hele dag meeliep tijdens de sessie van Louis Gerrits en ook zal meelopen tijdens de mix-dagen. En als we toch aan het filmen zijn maar meteen ook een interview met Tristan

Klik hier om het filmpje te bekijken met Louis Gerrits
Klik hier om het filmpje te bekijken met Tristan Vasilda

Begin 2017 wordt gestart met het mixen. Er zijn nog wat losse eindjes maar deze worden in wat rustige uurtjes tussendoor opgepakt. Zo zal Wieb, een zangpedagoog die boven de studio haar lespraktijk heeft ook nog een nummer inzingen dat was blijven liggen.

Sjef: het mixen gaan we over een aantal dagen verdelen, 40 nummers is een hele klus en 2 dagen achter elkaar mixen is meer als genoeg want anders hoor je op enig moment door de bomen het bos niet meer klinken.

Wordt vervolgd in 2017!


Terug naar Nieuws