Angels and Demons

De ontstaansgeschiedenis van Angels en Demons ligt feitelijk bij de APM Bigband uit Rosmalen. Toen de bigband in 2012 ter gelegenheid van haar 20 jarig bestaan een concert gaf met als speciale gast (weilen) Albert West ontstond het idee om uit de bigband een “sort of” popband te formeren die voorafgaand aan de voorstelling in de Foyer van Perron 3 in Rosmalen zou gaan spelen.

Na een geslaagd debuut op de jubileumavond kregen de bandleden de smaak te pakken en werd besloten om als zelfstandige band en eventueel als supportband voor de Bigband door te gaan.

Na diverse bezettingswisselingen bestond de band in 2015, toen zij speelden op de verjaardag van de op dat moment 60 jarige toetsenman Sjef van Rooij uit:

Irene en Carli als zangers, Bart op drums, Frank als percussionist, Ben op bas, Sjef op toetsen, Vincent Schrover op gitaar (hij had inmiddels Roel Essing vervangen en was het enige niet lid van de APM Bigband), Nel van Driel op sax, Jolande van Erp op sax en Inge Donkervoort op trompet.

De band speelt o.a. in pubs, op bedrijfsfeesten, festivals en bij jubilea maar heeft er bewust voor gekozen niet actief te zijn in het bruiloften en partijen circuit.

Een leuke sitekick is dat een aantal bandleden geregeld meespelen in de Kinks Fan Collekti.

In deze ad hoc formatie werden de afgelopen jaren optredens gegeven in Den Bosch en Londen.

AAD na Corona

Corona bracht voor heel wat mensen veel teweeeg.

Het had ook een hele impact op de samenstelling van de band. Voor een aantal leden was deze stilteperiode een reden om andere wegen in te slaan.

 

Het gevolg was dat een aantal mensen uit de band gingen en wel drummer Bart Sterk, saxofonist Nel van Driel, trompetist Inge Donkervoort, Percussionist Gerben Clement, Gitarist Vincent Verstappen en zangeres Monique van Sambeek.

 

Maar de veerkracht van de band zorgde ervoor dat in mei 2022 een frisse nieuwe start kon worden gemaakt tijdens een optreden in Nijmegen.

Dit was tevens het laatste optreden voor Gerben en Inge. Monique kwam voor deze gelegenheid nog even terug om de band uit de brand te helpen.


De nieuwe line-up waarmee de zomer wordt ingezet is:

Drums: Jan Wijgerse

Bas: Ben Elsendoorn

Gitaar: Roel Essing (terugkerend na ruim 5 jaar afwezigheid),

Percussie: Frank van der Heiden (eveneens terugkerend)

Sjef van Rooij: toetsen

Jolande van Erp: sax

Per van de Laar: Sax

Loes van der Heijden: trompet

Carli Bongers: zang

en de nieuwe zangeres

Ine van Santvoort


 

Het eerste optreden voor het najaar is inmiddels geboekt en een voorzichtige plannen worden gemaakt om een uitgesteld beozek aaan Engeland alsnog in 2023 te realiseren.

Het geluid van de band blijft in handen van geluidsman Bjorn Kastelijn.

Voor boekingen en informatie kan men terecht bij Ben Elsendoorn: 06-54320658

Lees meer over Angels and Demons