Angels and Demons

De ontstaansgeschiedenis van Angels en Demons ligt feitelijk bij de APM Bigband uit Rosmalen. Toe de bigband in 2012 ter gelegenheid van haar 20 jarig bestaan een concert gaf met als speciale gast (weilen) Albert West ontstond het idee om uit de bigband een “sort of” popband te formeren die voorafgaand aan de voorstelling in de Foye van Perron 3 in Rosmalen zou gaan spelen.

Onder leiding van dirigent Jos van Erp, die tevens bandcoach is, werd er materiaal geselecteerd (hoofdzakelijk door Jos zelf gemaakte arrangementen) en werd er ook bij Jos thuis gerepeteerd.

De band bestond destijds uit zangeres Irene Koster, zanger Carli Bongers, drummer Bart Sterk, Percussionist Frank van der Heijden, bassist Ben Elsendoorn, gitarist Roel Essink, Toetsenist Sjef van Rooij, saxofonisten William Martens en Kees de Bie, trompettist Toine Horsten en trombonist Ton van Erp (de broer van Jos).

Na een geslaagd debuut op de jubileumavond kregen de bandleden de smaak te pakken en werd besloten om als zelfstandige band en eventueel als supportband voor de Bigband door te gaan.

Na diverse bezettingswisselingen bestond de band in 2015, toen zij speelden op de verjaardag van de op dat moment 60 jarige toetsenman Sjef van Rooij uit:

Irene en Carli als zangers, Bart op drums, Frank als percussionist, Ben op bas, Sjef op toetsen, Vincent Schrover op gitaar (hij had inmiddels Roel Essing vervangen en was het enige niet lid van de APM Bigband), Nel van Driel op sax, Jolande van Erp op sax en Inge Donkervoort op trompet.

De band had inmiddels de naam Irene’s Angels and Demons aangenomen en de muzikale leiding werd geleidelijk aan overgenomen door toetsenist Sjef van Rooij.

Deze formatie gaf onder andere in 2016 een tweetal optredens in Londen (in the Clissold Arms en de Victoria Bar).

Tijdens deze optredens maakte de huidige gitarist Vincent Verstappen zijn debuut in de band.

In 2017, tijdens het 25 jarig jubileumconcert van de APM Bigband met Margriet Eshuijs en Maarten Peters maakte Irene haar afscheid van de bigband bekend en enige maanden later besloot ze ook te stoppen met de Angels and Demons omdat ze graag andere muzikale wegen wilde gaan verkennen.

Haar rol in de Bigband werd overgenomen door Monique van Sambeek die haar enkele maanden later ook opvolgde in de popformatie die haar naam wijzigde in Angels and Demons.

De laatste personele wijziging vond in 2017 plaats toen Frank eveneens besloot zowel te stoppen met de Bigband als met de Angels and Demons. Zijn plaats werd ingenomen door Gerben Clement die tevens zijn talenten als fluitist voor de band inzet.

Het repertoire van de band is vrij breed: pop, soul, blues, swing maar vooral dansbare muziek via Latin en Disco/dance. Maar ook ballads komen – weliswaar in de marge – langs.

De band speelt o.a. in pubs, op bedrijfsfeesten, festivals en bij jubilea maar heeft er bewust voor gekozen niet actief te zijn in het bruiloften en partijen circuit.

Een leuke sitekick is dat een aantal bandleden geregeld meespelen in de Kinks Fan Collekti.

In deze ad hoc formatie werden de afgelopen jaren optredens gegeven in Den Bosch en Londen.

Voor boekingen en informatie kan men terecht bij Ben Elsendoorn: 06-54320658