Bert Pfeiffer

Bert studeerde trombone aan het conservatorium van Zwolle bij Cees Smal, Eric van Lier en Paul Woesthuis, in dezelfde periode dat ook Sjef daar lessen volgde bij Leon Kuijpers.
.
Na het afronden van zijn studie in 1990 “tour”de hij ongeveer 10 jaar lang met het Glenn Miller Orchestra door Europa. Na deze tien leuke jaren vond hij het welletjes en sindsdien is hij actief als freelance musicus. Hij speelt in het Metropool orkest en talrijke big bands en deed mee aan cd-projecten van onder meer Karin Bloemen, Lee Towers en Frans Bauer. Als grote voorbeeld op de trombone noemt hij Frank Rossolini.

Via Leon Kuijpers, met wie hij ondermeer speelde bij de Zwolse Muziekfabriek, kwam hij op het spoor van Cohda, dat erg blij is met de medewerking zo’n klasse-trombonist als Bert. In een vijftal nummers van allerlei genre op Rondje Den Bosch is hij te horen. (Beluister de onderaan genoemde fragmenten!)

Over de muziek van Cohda zegt hij: “Sjef is een echte muzikale vogel. Hij straalt muzikale vreugde uit en dat merk je aan zijn inlevingsvermogen. Door zijn blindheid komt hij dicht bij de bron, de muziek zelf. Allerlei afleidende zaken er omheen, uiterlijkheden, doen er dan veel minder toe. De manier waarop Sjef zijn muziek beleeft, werkt zeker door bij het kunnen inspelen van die muziek.”

Bert is bezig met het verleggen van zijn eigen muzikale grenzen: naast de trombone staat hij tegenwoordig ook voor een big-bandorkest (Big Band JazzArt uit Zwolle), wat hij als een muzikale verrijking/verbreding ervaart.