Bianca van Vugt

Bianca werd geboren op 5 december 1969 in Klundert, Noord-Brabant, wat met recht genoemd een Sinterklaassurprise genoemd mag worden. Ze bleef in Klundert wonen tot ze naar de Academie voor Journalistiek ging in Tilburg. Ze studeerde af in 1996 en had toen al een vaste baan als verslaggever bij Omroep Brabant waar zij enkele jaren daarvoor was gaan werken op freelance basis.

Bianca werkt er nog steeds. Naast het werk van verslaggever legde zij zich ook toe op presenteren, voornamelijk nieuwsuitzendingen. Nadat het accent een aantal jaren op verslaggeving had gelegen, nam ze ook haar presentatierol weer op en sinds een aantal jaren presenteert zij samen met Eric Kolen op de zondagmiddag het cultureel-historisch radioprogramma BrabantLeeft!.

Tijdens BrabantLeeft! – waar Hans en Sjef regelmatig te gast zijn – maakte zij kennis met de muziek van Cohda, in het bijzonder de cd Rondje Den Bosch. Toen zij een paar jaar later in 2008 na afloop van een uitzending met Sjef nog even een praatje aanknoopte, terwijl hij al met zijn jas aan stond en zij informeerde naar de plannen van Cohda, kreeg het gesprek een onverwachte wending.

Sjef vertelde dat hij bezig was met de voorbereiding van een country-cd. Daar haakte Bianca onmiddellijk op in, want vanaf het moment dat zij kon praten zingt zij ook en is zij verknocht aan de country. Niet in de laatste plaats door de cassettebandjes die haar vader, die trucker was, meenam naar huis.

Zij volgt de country al vanaf eind jaren 60 en als eerste idolen noemt zij George Jones, Patsy Cline en George Strait. In een latere fase kwamen daar namen bij als Tanya Tucker, Trisha Yearwood en Garth Brooks. Maar het lijstje gaat door: recentelijk werden er namen aan toegevoegd als Kenny Chesney en ook Nederlandse acts zoals het duo Lonely2 (Ruud Hermans en Dick van Altena) en Frank Jansen.

In 2009 stapte Bianca met een 4-tal orkestbanden de huisstudio van Sjef binnen om daar wat demo’s in te zingen voor de producer Leon Kuijpers. Deze vond haar stem ook country en een sessie volgde waarin Bianca een 30-tal composities van Sjef beluisterde. Zij koos er enkele uit om mee aan de slag te gaan. Haar favoriet was helaas niet meer beschikbaar, die was al ingepikt door… nota bene haar grote held Frank Jansen.

Uiteindelijk bleef er een nummer over waarmee Bianca op de cd komt en waarvoor zij ook maar meteen haar eerste tekst schreef getiteld You were out there, opgedragen aan haar man.
En zo stond Bianca samen met Frank Jansen in januari 2010 in de studio waar zij haar nummer inzong en luisterde naar Frank Jansen die zijn nummers voor de eerste country-cd van Cohda inzong.

Terwijl de eerste country-cd van Cohda nog niet uit is heeft Bianca alweer een avond doorgebracht bij Sjef thuis om te luisteren naar een 20-tal nieuwe composities. Zij heeft al enkele nummers geselecteerd en legt zich nu toe op het schrijven van teksten, want ook dat vindt ze heel leuk en uitdagend.

Maar als zangeres heeft Bianca bij Cohda nog niet de laatste schreden gezet. Bianca hoopt in ieder geval bij een volgend countryproject weer van de partij te kunnen zijn.

Sedert 2008 treedt Bianca op met orkestbanden, maar een grote wens is om in de toekomst nog eens te gaan optreden met een live band.

Zodra de website van Bianca in de lucht is, vermelden wij hier het adres.