Carli Bongers

Carli is inmiddels een echte ingeburgerde Geffenaar. Als zanger en bassist is hij al jaren actief. Carli kwam in contact met Cohda via Sjef die ook piano speelt in de APM Bigband uit Rosmalen waarin Carli zingt.
Sjef vroeg Carli een nummer in te zingen voor de cd Andersom uit 2003 en wel Echte Vrienden.
Carli: Dat was heel leuk om te doen, en als je nagaat dat ik het nummer in een keer heb ingezongen en die track is gebruikt zonder dat er nadien nog is overgedubd dan is het resultaat zeker niet slecht. Het was bovendien fantastisch leuk om te doen.

Inmiddels is Carli sedert 2003 voorzitter van de APM Bigband Rosmalen.
www.apmbigband.nl

De muzikale lijntjes tussen Carli en Sjef die inmiddels al weer zo’n 10 jaar bij deze band piano speelt worden geregeld aangehaald.
Zo zong Carli in de afgelopen jaren enkele malen mee met het gospel/pop-koor Cross-Over Den Bosch van Sjef (zie elders op deze site). Ook als invaller- bassist sprong Carli desgevraagd in.

Ook bracht hij Cohda in contact met Rob van Reijmersdal welke samenwerking leidde tot een tweetal bijdrages van Rob als saxofonist op de cd’s: Maar nu / mar nou uit 2001 en Rondje Den Bosch uit 2005. Voor deze cd schreef Rob ook nog een aantal arrangementen.

In 2006 zorgde Carli ervoor dat Cohda-Krek een succesvol optreden kon geven op het festival Effe Noar Geffe.

In 2007 staat wederom een bezoek aan dit festival gepland. Dit keer zal Carli daar als gast optreden met het gospel/pop koor Cross-Over.

Toen Hans na een operatie in het ziekenhuis, de echtgenote van Carli ontmoette in haar hoedanigheid als nachtzuster schreef hij speciaal voor Maria het nummer Nachtzuster, wat weer door Sjef op muziek werd gezet.
Carli hoopt dit nummer ook te kunnen zingen tijdens de editie van Effe Noar Geffe van 2007.

Er bestaan plannen om met Carli een mini-cdtje te gaan opnemen waarop uiteraard beide voornoemde nummers niet mogen ontbreken.

Dat Carli en Geffen veel met elkaar hebben blijkt ook uit zijn bijdrage op de jubileum- cd Gruts op Geffen, waarop hij een door Will van Leeuwen geschreven tekst zingt op de melodie van  Nije Dij van De Kast.

Carli Bongers – ‘n bietje bijbuurten – Sjef and Friends

De nummers Effe Noar Geffe en Nachtzuster verschenen uiteindelijk in 2012 op de cd ‘n Bietje Bijbuurten.

Deze cd vormt een samenhang met het album Cohda Country Comfort.

Hans is binnen Cohda bij uitstek de man van het dialect en zo onstond het idee een cd te maken met verhaaltjes in dialect geschreven door Hans bij de bijpassende 6 liedjes die voor deze cd werden opgenomen. Carli neemt met maar liefst drie bijdrages een belangrijk aandeel op dit album uit 2012. Het equivalent eveneens uit 2012, Cohda Country Comfort was meer een album waarbij Sjef het voortouw nam. Hij wilde al jaren een country-album maken en dat kwam uit in oktober 2012. Carli heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan dit album. Niet door er zelf op mee te doen maar door zijn buurvrouw Susan Wiegers aan te bevelen als een van de zangeressen.

Het resultaat leidde tot 3 nummers gezongen door susan met tekst van Paul Wessel uit Minnesota en muziek van Sjef.

De samenwerking van Carli en Sjef is op alle fronten nog intensief. Natuurlijk bij de APM-bigband waarmee zij zelfs een aantal optredens gaven in Frankrijk, Duitsland Engeland en Tjechie.

Beiden verzorgen daarnaast geregeld optredens in bejaardentehuizen met brabantse liedjes en de nodige humor. Verder zijn ze beiden lid van de band Irene’s Angels and Demons rondom zangeres Irene Koster. In het najaar van 2016 treedt deze band ondermeer op in een tweetal pubs in Noord-Londen waar ze, met Sjef achter het keyboard hun voornamelijk funky, dancy en latinachtige sound neerzetten.

Op de dubbel-cd Sjef and Friends, waarvoor de opnamen in februari 2016 werden gestart kon en mocht carli niet ontbreken. Met de nummers the Old Time All Star Band en Volle snelheid levert hij 2 zangbijdrages aan het album.

Interview met Carli in 2016

In de opmaat van de studiosessie brachten de twee vrienden het nummer the Old Time All star Band (met tekst van Han Horn’ voor het eerst live op de bune tijdens het voor hen zo vertrouwde evenement Effe Naor Geffe. Het moge duidelijk zijn: Sjef en Carli zijn Echte Vrienden!