Cohda Dimphy Jansen

De zangcarrière van Dimphy Jansen begon in de kerk, toen zij lid was van het kinderkoor van de San Salvator parochie in Den Bosch. Maar daar bleef het niet bij. Dimphy ging zingen in een jazz band, bestaande uit jonge mensen en deed met deze band mee aan een wedstrijd, die was georganiseerd door de NCRV- radio.
Daarna stapte ze over naar een gospelkoor (waar Sjef in een grijs verleden ook nog bij speelde) genaamd Mellow Blueness. Het hoogtepunt voor haar bij dit koor was een optreden op het beroemde Northsea Jazzfestival in Den Haag.
Vervolgens nam Dimphy de draad weer op als leadvocalist in “The Yellow Ranch Jazzband”.
Verder is Dimphy jarenlang lid geweest van het bekende Bossche pop- en musicalkoor Voluum. Als soliste deed Dimphy mee aan vele grote projecten in ’s-Hertogenbosch (Bossche revues en Bossche musicals). Momenteel is ze bezig een popband op te zetten en zingt zij in het achtergrondkoor bij L. Viss (Hans Tervoort).

Dimphy zingt allerlei genres: pop, gospel en jazz. Zelf zegt ze: “Als zangeres ben ik breed inzetbaar, dat is feitelijk mijn handelsmerk.”
Vreemd is het dus niet, dat Dimphy ook nog actief is in het levendige Oeteldonkse Carnavalscircuit en dat ze optreedt tijdens het jaarlijkse 55-plus Carnaval. In dat kader scoorde ze in 2005 nog een lokale hit met het nummer “Mooi nie”, met carnavalsclub Spuit Elluf. (Het is echt waar: Sjef speelde ook nog in die band!)
Ook heeft Dimphy veel bemoeienissen met de ” Blauwen avond” en wanneer de gelegenheid zich voordoet, mag zij graag zingen op deze avond. Verder is ze te horen als zangeres van de gelegenheidsclub “The Family”, die in 2003 de cd “de Reünie” uitbracht.

(Luister naar Dimphy in een duet met Steph Breukel, afkomstig van de cd “de Reünie”van “The Family”.)

Cohda en de cd “Rondje Den Bosch” waren in zekere zin voor Dimphy ook een reünie. Het was de hernieuwde kennismaking met Hans Lakwijk, bij wie zij ooit (net zoals Sjef) in de klas heeft gezeten, maar vooral met zangers uit het Bossche Carnavalscircuit (Jan Roosen, Hans Tervoort en Sander van de Gevel).

Op Rondje Den Bosch is Dimphy te horen in 4 nummers. Daarmee maakt zij onomstotelijk duidelijk dat ze als zangeres inderdaad breed inzetbaar is: van het luisterlied (Muntellied , De binnenstad ) tot meezinger (Nim me mee ) en meeswinger (Bossche bollen ).

Het aandeel van Dimphy binnen Cohda kreeg in 2006 nader gestalte doordat zij diverse optredens voor Cohda verzorgde. Tijdens de 9e editie van de Sint-Jansdag bracht ze samen met gospel/popkoor Cross-Over Nim Me Mee ten gehore en ze zong, zoals dat hoort op een typisch bosch festival midden in de binnenstad het nummer De Binnenstad.
Verder zong ze tot tweemaal toe Cohda-materiaal live op Omroep Brabant in het programma van Eric Kolen.

Op de 6e Cohda CD Spontstaan uit 2007 is Dimphy te horen in het cajun-achtige Hoe ww en samen met Hans Tervoort in het duet Bij Elkaar.
Maar haar inbreng op de cd gaat verder: zij kwam namelijk met het idee om een bosch anthem te schrijven. Een idee dat Sjef nog diezelfde dag oppakte hetgeen leidde tot de bonustrack op Spontstaan getiteld Bosschenaar.
Dat er zelfs een videoclip van zou worden gemaakt had Dimphy niet verwacht.
Het spreekt vanzelf dat ook Dimphy als een van de vele solisten is te zien op deze clip.