Cross-Over Den Bosch

Cross-Over Den Bosch

Cross-Over Den Bosch werd in november 2005 opgericht maar bestaat feitelijk al vanaf 1991.
Toen besloten een aantal parochianen van de Heilige Geest kerk te Den Bosch een gospelkoor te formeren. Aanleiding was de uitzending van de “missa dominus illuminatio mea” van componist en toetsenist Sjef van Rooij die in 1991 vanuit de Heilige Geest kerk live op tv door de KRO werd uitgezonden.

Sjef’s zus, Marij werd als snel dirigent en broer en zus leidden het koor met de naam Vocal Group Den Bosch samen tot oktober 2005.

Het koor verzorgde vele missen, concerten, zo nu en dan bruiloften in de regio van Den Bosch maar ook ver daarbuiten en maakte in 1999 de eerste cd getiteld “Get On Board”.

Toen Marij in oktober 2005 te kennen gaf andere muzikale wegen te willen inslaan werd de samenwerking tussen broer en zus na 14 jaar beëindigd.

Sjef, een aantal koorleden en het combo besloten daarop onder een nieuwe naam verder te gaan en dat werd Cross-Over Den Bosch.

Die naam – niet toevallig – slaat op de muzikale koerswijziging die het koor vanaf 2006 heeft ingezet. De basis is en blijft wel de gospel maar daarnaast brengt het koor ook popmateriaal geschreven door Sjef van Rooij en Hans Lakwijk en uitgebracht onder de naam Cohda.

In februari 2006 gaf het koor een eerste concert en combineerde dat meteen met de presentatie van de tweede gospelcd “Hartenkreet” nog uitgebracht onder de naam Vocal Group Den Bosch.

Voor openbare optredens verwijzen we je graag naar de agenda.

Het koor verzorgt missen, concerten en op beperkte schaal bruiloften in de regio Den Bosch.

Contactpersoon is

Sjef van Rooij

Telefoon: 06 22668280 of email sjefvanrooij@home.nl