Duo van alle markten thuis

Anno 2018 bestaat duo van markten thuis uit Sandra de L’Or en Henny Kappen maar het begon allemaal lang geleden in 2009 toen Sandra en Mereilla van Lier besloten het duo op de richten.
Zij leerden elkaar kennen bij het koor Voluum waarvan ze beiden lid waren.
Hun liefde voor de Bossche taal, cultuur en folklore deed hen in 2009 besluiten om hun acteer- en zangtalenten maar eens los te laten op typisch Bosch zangmateriaal.

Zo gingen de twee op zoek naar Bossche liedjes. Marcel van eetcafé La La La liet hen kennis maken met de Cohda-cd Rondje Den Bosch.
Het lijntje naar Sjef was daarna al snel gelegd en op verzoek van de dames maakte hij van diverse liedjes van deze cd voor hen begeleidingsmuziek.
De dames kregen in september 2010 de kans om op te treden bij een personeelsfeest van Heineken en via dat optreden kwamen zij zelfs terecht in het Theater Aan De Parade waar zij optraden bij de nazit van het Echt Bosch Theater.
Op het repertoire stonden onder meer: nim me mee, Bossche bollen, ik heb je lief en plat Bosch.”

Rond 2013 werd Mereilla opgevolgd door Henny Kappen. Henny is onder-meer dirigente van het koor 3 x 3 waarin ook Sandra zingt. De formule bleef dezelfde maar het materiaal werd uitgebreid waarbij de dames ook zelf teksten gingen schrijven op bestaande melodieën.

Verder werden er nieuwe nummers van Sjef van Rooij (die hen live op het keyboard begeleidt) en Hans Lakwijk aan het repertoire toegevoegd. Daarnaast is er tijdens de optredens ook ruimte gegeven aan Sjef om zijn Bossche dialectliederen ten gehore te brengen of hier en daar een tweede of derde stem te zingen.
In 2016 en 2018 deed Duo van Alle Markten Thuis mee aan het Dialectfestival in Lieshout als echte Bosch Gebekte act!

Maar ze zijn overal te zien: op open podia, bij feestjes jubilea of partijen en in verzorgings- en bejaardentehuizen. Naast het dialectrepertoire brengen de dames ook gezellige meezingers want gezelligheid sfeer en humor zijn vaste onderdelen van het programma en vooral het actief betrekken van het publiek bij de optredens vinden de dames heel leuk!
Ook in het carnaval circuit zijn ze actief: zo deden ze een aantal jaren mee met de zogenaamde Bossche Bezuukskes, een tour van de Oetaldonkse club langs de Bossche bejaarden en verzorgingstehuizen en zijn ze ook steevast van de partij tijdens de verkiezing van de jaarlijkse Jankbokaal.
Sandra: “We hebben er gewoon lol in, onszelf vermaken en het publiek is een prachtige combinatie. Het Bossche Cohda-materiaal sprak ons zeer aan en we vinden het dan ook fantastisch dat we deze nummers met live-begeleiding van Sjef mogen doorgeven aan het Bossche publiek.