Floris de Vries

Floris de Vries werd geboren in 1987 in ‘t Harde. Zijn eerste schreden op het muziekpad zette
hij als drummer tijdens zijn middelbare schooltijd. In het eindexamen jaar van de HAVO
werd hij meegenomen naar een bluegrass festival dat elke jaar met hemelvaart wordt
gehouden. Op dit European World of Bluegrass Festival ontdekte hij de banjo. Hij schafte zich een banjo aan en is sindsdien niet meer gestopt met spelen. Bij Peter Broekhuijsen (bekend van o.a. de band Four Wheel Drive) leerde de kneepjes van het vak.

Floris heeft zich een techniek aangeleerd die niet alleen in de bluegrass toegepast kan worden maar ook daarbuiten, zoals in Pop, Roots/ Americana en zelfs Rock.

Van 2009 tot 2011 was Floris actief in de band Tangarine & Friends. Hij werkte mee aan meerdere albums en singles. Met deze band tourde hij langs kleine theatertjes en popzalen maar speelde ook op festivals, lokale en nationale radio. Hier leerde hij veel mensen kennen en legde contacten in de muziekbusiness.

Muziek is voor Floris een serieuze en belangrijke hobby tijdens de vrije uren want hij werkt zelf full time in de archiefbranche.

Tijdens een avond in juni 2012 waar diverse studenten van het conservatorium te Zwolle afstudeerden speelde hij banjo en ontmoette daar Jan-Peter Beijersbergen die daar ook speelde als gitarist. Jan-Peter vertelde dat Cohda nog een banjospeler zocht en zo kwam Floris naar de studio van Jan-Peter om daar voor Codha de banjopartij in the Breathe of life in te spelen.
Naar volle tevredenheid overigens van Sjef en producer Leon Kuijpers.

Als zijn grote voorbeeld noemt Floris Earl Scruggs die een techniek ontwikkelde die breder inzetbaar is dan alleen bij bluegrass.

Floris heeft inmiddels het Cohda album ontvangen en geeft daarvan aan dat hij het van hoge kwaliteit vindt: goede songs en veel variatie!

Meer informatie over Floris vindt u op zijn site www.florisandreas.nl