George Blanken

“Ik zing het lied “Zwarte Zwanen” op de cd Wereldliedjes. Het is een fris en funky nummer, dat, vind ik zelf, goed bij mij past. Zeker omdat ik leadzanger ben van de funk- en soul-band Chicken George & the Funky Farmers featuring the Trojan Horns.

Tevens ben ik leadzanger van de Rock & Roll band Crazy Cadillac en heb ik een cd op mijn naam staan met eigen werk. Engelstalig. Hoewel ik uit Heeswijk-Dinther kom, is het voor mij een hele omschakeling om Nederlands te zingen. Wel vind ik het een hele eer en uitdaging om het
te mogen doen. Ik hoop nog vaker te mogen samenwerken met Cohda.

Onder de naam George Lewis heb ik in 1990 een solo cd uitgebracht met als titel introducing George Lewis. Deze cd bevat pure muziek die recht uit mijn hart komt. Eigen werk, van Rock-achtige nummers tot Funky-achtige nummers met hier en daar een gevoelige ballade.

Mocht u na het beluisteren van de fragmenten interesse hebben, stuur dan gerust een mailtje naar de cohda site!”

De samenwerking tussen cohda en George Blanken kreeg in 2005 verder gestalte doordat George maar liefst 6 nummers inzong voor de cd “band” waarop George zijn ei als popzanger uitstekend kwijt kon. En dat hij allerlei stijlen aan kan moge blijken uit onderstaande mp3 fragmenten.
Van ballades tot funk/pop, van explosieve pop/rock tot pure rock and roll, George gaat ervoor!

Met het verschijnen van de 6e cohda cd Spontstaan laat George opnieuw van zich horen. Wederom neemt hij een groot aandeel (met 4 nummers) voor zijn rekening waarbij zijn cohda oeuvre wordt uitgebreid naar 11 nummers.
Dit keer swing in perspectief, jazzy poppy funk in outcast en relaxte pop in alsmaar wachten. Zijn 4e bijdrage aan Spontstaan is een duet met zijn dorspgenote Marie-Jose van der Pas met wie hij ook regelmatig optreedt tijdens prom-concerten in de regio.

George en Cohda halen hun banden in 2008 nog steviger aan want dan wordt invulling gegeven aan de wens van George om een cd in te zingen volledig bestaande uit Cohda-composities.
Daartoe worden 15 composities van Sjef geselecteerd die in het najaar van 2008 worden ingespeeld door de Cohda-muzikanten. Vanwege verplaatsing van de Scala-studio van Waalwijk naar Uden zal George pas vanaf maart 2009 kunnen gaan inzingen. Een mooie tijd om goed te repeteren en af te stemmen met de 5 dames die even zoveel duetten met hem op de cd zullen gaan inzingen.

George: de muziek klinkt ontzettend vet en het belooft een mooi product te worden waarbij ik het leuk vond om naast teksten van hans en Sjef ook zelf een tekstbijdrage aan te leveren.

Maar in de periode van november 2008 tot maart 2009 staat er meer op stapel want George is met een derde band druk in competitie als coverband waarbij in zijn geval niet strikt wordt gecoverd maar elementen uit twee of drie composities in elkaar worden gevoegd zodat het meer is dan een cover. Deze formule zorgt voor verrassende songs die een nieuwe sound en herkenning in zich combineren.
http://www.theclashofthecoverbands.com
http://www.mghotbuttered.nl/

De release van de cd Eigen Ding van Cohda en George overtreft alle verwachtingen. Het is een gevarieerde cd geworden waarin George zich ontpopt als een veelzijdige zanger die rock, funk en ballads met groot gemak afwisselt. George schreef samen met Sjef ook het merendeel van de teksten. Van het nummer Vannacht zal in 2010 een videoclip worden gemaakt.

In 2010 gaat de samenwerking tussen George en Sjef door, George schrijft namelijk enkele Engelstalige teksten voor het Country Project dat naar verwachting in het najaar van 2010 van start zal gaan.

De tekstbijdragen van George voor de cd Cohda Country Comfort die verschijnt in 2013 bestaan uit singing without grooving gezongen door Danny Hendriks en you gotta blow my mind gezongen door John Permenter.
Dat zelfde jaar is George ook te horen op het nummer Dementie geschreven door Sjef (tekst en muziek en voorkomend op de cd ‘n Bietje Bijbuurten.

Op het nieuwste project Sjef and Friends uit 2018 kon en mocht George niet ontbreken! en zijn aandeel is dan ook groot. George zingt op het album de volgende nummers: jouw naam, totaal van de baan, subcoma, gewoon overkomen (duet met Mieke van de Pol), underneath the pavement, onder de straten en zo klein (waarvoor hij zelf de tekst schreef).

De activiteiten van George breiden zich alsmaar uit want inmiddels zingt hij ook in de bigband Expats uit Heesch en daarnaast is hij coach aan de musical academy Glow in Rosmalen.

Expats bigband uit Heesch.
George is ook coach bij glow een mucial academy in Rosmalen