Han Horn

Han werd geboren op 3 januari 1961 en sloot zich in de jaren 70 zoals te doen gebruikelijk in het katholieke Brabant van die dagen aan bij een jongerenkoor als bassist en wel Jongerenkoor Hintham.
Daar leerde hij Sjef kennen die ook lid was van een jongerenkoor maar van een naburige parochie. Sjef werd door de dirigent in Hintham geregeld gevraagd om in te vallen en De klick met Han en zijn broer Dion, die gitaar speelde in het combo was zodanig, dat ze besloten ook een eigen bandje te formeren om te spelen op een schoolfeest. Hier deden beiden hun eerste poppodium ervaring p en ze speelden onder andere in de Kentering in Rosmalen waarbij Sjef niet gehinderd door muzikale kennis ook maar meteen de sax ter hand nam.

In die dagen beleefden Han en Sjef ook hun eerste studio-ervaring. Het jongerenkoor had besloten een single (ep) op te nemen met 4 nummers waaronder het sanctus uit de missa dominus illuminatio mea geschreven door Sjef.

Fragment van sanctus door jongerenkoor Hintham

Toen het koor stopte en Han lid werd van het gospelkoor Mellow Blueness gingen de muzikale wegen uiteen maar de vriendschapsband bleef.
Toen Sjef met een projectkoor zijn Missa Dominus Illuminatio speelde en de KRO de viering opnam stond Han zoals vertrouwd weer achter de bas.

Hij werd ook meteen lid toen vanuit het projectkoor de gospelgroep (vocal Group Den Bosch) werd opgericht en vanaf 1991 spelen de twee geregeld in kerken.
Maar daartoe bleef het niet beperkt. De samenwerking van Sjef en Hans Lakwijk (die later Cohda zouden gaan vormen) leverde een aantal theaterproducties op en als daarbij een combo moest worden ingezet was Han stevast van de partij.

In de loop der jaren benaderde Han Sjef geregeld om een muziekband te maken bij een tekst die hij had geschreven voor een jubileum of afscheid.
Voor de 60e verjaardag van Sjef schreef Han ook een tekst (een hommage aan Sjef) en de reacties van het publiek waren zeer enthousiast. Zodanig dat bij Sjef en een idee werd geboren.
Voor het project Sjef and Friends waarvoor 40 nieuwe liedjes waren geselecteerd zocht Sjef nog naar een tekstschrijver en dat stokje werd meteen door Han opgepakt.

Sjef: het ging razendsnel. Ik stuurde een compositie naar Han door met een door mij ingezongen do-do-demo, vaak al binnen 1 dag kreeg ik een kant en klare tekst terug.
Niet aleen nederlandstalig maar ook engelstalig als daarom werd gevraagd.
Mede door Hans inbreng kon het project Sjef and Friends van start gaan want met 19 tekstbijdragen op dit project is Han hofleverancier.

Maar de creativiteit van Han is niet alleen beperkt tot teksten.
Sjef: hij staat altijd klaar als het gaat om het maken van een Flyer voor een cd-presentatie of voor het bedenken van een hoesontwerp zoals het ontwerp voor de beide gospel-cd’s die Sjef opname met de Vocal Group Den Bosch (nu opererend onder de naam Crossover)… Een naam die ook door Han bedacht.

Ja en na 35 jaar staan Han en Sjef ook weer samen op podia met de band Les Metres!