Hans Tervoort

Hans is een bekende bosschenaar. Hij is actief in het bossche amusementsleven en velen kennen hem als de bossche Elvis.

Hij maakte een cd met bewerkingen van Elvis Presley nummers onder de naam L. (Leo) Vis, nummers met kolderieke bossche teksten bijeengebracht op de cd L.viskraam verschenen in 2005.

In 2006 brengt hij het bossche Elvis repertoire spectaculair op de bune begeleid door een band met blazers en koor in het kader van de zogenaamde ”Graaslandtoer”.

De toer langs bossche wijken is zo succesvol dat er een live cd van wordt uitgebracht die eind 2006 verschijnt. Hans schrijft ook zelf teksten en doet regelmatig mee als zanger/tekstschrijver/componist aan het kwekfestijn. Toen Sjef kennis maakte met de cd uit 2005 van Hans was het lijntje naar een cd-opname snel gelegd.

Hans zingt in zijn eigen herkenbare stijl drie cohda liedjes op de cd “rondje Den Bosch”. Zijn bijdragen bestaan uit Veemert, Gij bent ’n bossche en de Bartjes die binnen 2 uur op een relaxte sfeer door hem werden ingezongen. Kortom: cohda is blij met deze bossche artiest op ‘n echte bossche cd!

Maar daar is het niet bij gebleven.

Hans organiseerde in 2006 een cursus voor nieuwe bosschenaren getiteld inoetelen en in deze cursus is niet alleen een optreden van Sjef met liedjes van de Rondje Den Bosch cd opgenomen maar de cursisten ontvangen tevens een exemplaar van van de cd Rondje Den Bosch die gezien mag worden als een waar promotieartikel voor de stad.

Hans houdt van uitdagingen en toen hij hoorde van een nieuw Cohda project gaf hij gelijk te kennen mee te willen doen. Hij is op Spontstaan uit 2007 wederom in drie liedjes te horen waaruit zijn veelzijdigeheid als zanger blijkt. Het bewijs wordt geleverd met het nummer Simpele Woorden met een knipoog naar de Dire Straits.

Verder zingt hij met Dimphy van de Velden-Jansen (die ook in de Visafslag, begeleidingsband van Hans meezong) op overtuigende wijze een liefdesduet getiteld Bij Elkaar en tot slot is hij te horen in Spontaan en Onverwacht.

Dat hij een van de vele bosschenaren is op de bonustrack Bosschenaar spreekt natuurlijk voor zich.

Over de mede door hem opgezette cursus Inoetelen kun je meer lezen op www.inoetelen.nl
De verrichtingen van L.Vis kun je volgen op de website www.graaslandtoer.nl