Jan Pieter van Lieshout

Cohda: ruiterlijk moet ik bekennen dat ik van deze zanggroep slechts 3 mensen ken. Hans Lakwijk vanwege zijn functie als ‘factor’ bij de Rederijkerskamer “Moyses’Bosch” waarvan ik lid ben. Sjef en Marij leerde ik op de dansschool kennen. Ik assisteerde toen mijn eminente voorgangster Jeanne Assmann. Van die tijd herinner ik me vooral hun Bronzen danstest.

Het nieuwe millennium werd in januari 2000 bij “Moyses’Bosch” ingezet met het spel ‘Niemandstijd’. De teksten waren van Hans, de composities van Sjef. Marij gaf zangles aan alle spelers, dus ook aan mij. Ik vond het geweldig om het gevoelige lied ‘Voorbij’ te mogen zingen. Toen de Cohda cd werd opgenomen was het op de plaat zetten mij (terecht denk ik!) helaas niet vergund. Mijn aandeel was de mannenstem in een duet, dat zonder dat mijn zangpartner in de geluidsstudio werd opgenomen. Voor mij –als dansmeester- was dat een vreemde aangelegenheid: een duet uitvoeren zonder partner?!

Op deze site van Cohda wil ik graag mijn grote waardering uitspreken voor deze 3 doorzetters en –douwers en hun aanstekelijk enthousiasme waarmee doelen worden gesteld èn bereikt, waarbij de weg er naar toe even belangrijk is als het bereiken van, zodat er voortdurend valt te genieten. Een levenskunst waarin de moeder van Sjef en Marij een voorbeeld moet zijn geweest. Een grand ‘chapeau’ daarvoor!