Joost van Roij

Joost begon in 1995 met een tweejarige opleiding aan de Academie voor lichte muziek in Hilversum. Vóór die tijd zong Joost al in bandjes en volgde hij workshops. Zijn interesse is heel breed: pop, jazz en musical.

In 1996 richtte Joost een trio op, genaamd de Arogantas, dat zich toelegde op het vocaal bewerken van allerlei popstukken. Met dit trio trad hij veelvuldig op tijdens bedrijfsfeesten. In 2003 verliet Joost de Arogantas om te gaan werken aan een solo carrière.

Momenteel is hij druk doende met de voorbereiding van zijn eerste solo cd die hij in 2006 hoopt af te krijgen. Het wordt een Nederlandstalige cd met pop- en jazzinvloeden. Joost heeft vele voorbeelden aan wie hij zich spiegelt, o.a. Robbie Williams, Sting, Toto en Steve Balsamo.

Joost heeft op dit moment een eigen website in voorbereiding. Zodra die in de lucht is, zal een verwijzing op onze site worden opgenomen.

Cohda kwam Joost op het spoor via het nichtje van Hans, Hanneke van Bakel, die op de cd Wereldliedjes het nummer Belfast, Noord-Ierland zingt. Zij is onlangs getrouwd met Joost en deze vond het leuk om mee te werken aan Rondje Den Bosch. Hij zingt het nummer Joen van Aken. Joost zegt hiervan: “Het mooie in dit nummer vind ik vooral het contrast tussen het rustig vertellende en het opzwepende expressieve deel.”

Cohda wenst Joost van Roij veel geluk bij zijn carrière: kwaliteit heeft hij al genoeg!