Lars Putter

Cohda Lars Putter

Lars Putter had al een heel muzikaal leven achter zich voor Cohda kwam om de cd “Wereldliedjes” in studio Scala te Waalwijk op te laten nemen (Tegenwoordig LEF studios te Uden).  Met Leon en Sjef vormt Lars een hecht trio, dat gedreven werkte aan de cd’s “Wereldliedjes”, “Band” en “Rondje Den Bosch”.
Lars speelde in zijn jongensjaren al muziek (bas en drums) en begon in die tijd in zijn eigen ruimte achter het ouderlijk huis met opnemen en experimenteren met sequencers en modules. Dat beviel zo goed, dat menig bandje bij hem kwam opnemen en toen de school niet echt wilde lukken, was de sprong naar een eigen opnamestudio zo gemaakt. De uitbreiding ervan bleek echter te moeilijk en zo kwam Lars op het spoor van Ton Masseurs (toenmalig eigenaar van studio Scala). In 1999 begon hij als partner van Ton.

Lars werkte met Extince, maakte jingles voor Villa 65 van de VPRO en is betrokken bij vele opnamen in Waalwijk vanaf 1999 (o.a. met Krezip en de Contra Band). De grote speelvloer van Lef studios maakt ook opnames van orkesten en koren mogelijk. Zowel met de digitale als met de analoge opnametechniek (jazzmuzikanten maken hier nog steeds graag gebruik van) is Lars zeer vertrouwd.
Gevraagd naar muzikale voorkeuren zegt hij: “Alles wat goed is! Maar als vakman kan ik genieten van de muziek die gemaakt wordt bij films en ook computerspelletjes. De muziek bij computerspelletjes is vaak verrassend goed gemaakt én opgenomen.”
Door zijn achtergrond als drummer en bassist voelt hij zich ook helemaal thuis in het begeleiden van onervaren, getalenteerde bands.

Voor Cohda was hij ook verantwoordelijk voor de hoesontwerpen van “Band” en “Rondje Den Bosch”: een leuke, afwisselende bezigheid naast al het opnemen, mixen en masteren.

Lars over Cohda: “Toen Sjef van Rooij voor het eerst bij mij binnenliep, was ik meteen onder de indruk van zijn gedrevenheid. Ook het perfectionisme van de Cohda-mensen gaf mij meteen een goed gevoel. In eerste instantie was het voor mij moeilijk te bepalen wat het eindproduct zou gaan worden, maar toen de muzikanten binnenkwamen, zag ik al meteen dat het wel goed kwam. Je kunt nl. als studio nog zulke goede spullen hebben, zonder bekwame instrumentalisten ben je nergens. Ik hoop dan ook in de toekomst nog veel ‘platen’ met Cohda te kunnen maken!”

Wie interesse heeft gekregen om de mogelijkheden van LEF Studios te verkennen (Cohda kan dit aanbevelen) kan contact opnemen met Lars Putter via
www.lefstudios.nl
info@lefstudios.nl