Liek Peters

Liek Peters is afkomstig uit Nijmegen. Zij studeerde zang aan het conservatorium in Arnhem en studeerde in 1997 af. Zij geeft zangles aan de muziekschool in Nijmegen.

Liek is een van de zangeressen in de formatie Jump’n Jive, waarin Leon Kuijpers de toetsen bespeelt. Leon vroeg Liek om samen met Nienke en Wietske de vocals te verzorgen in een speciaal door hem samengesteld orkest, dat in november en december 2004 twee optredens verzorgde met Jilles Zuiderbaan (zie elders op deze site).

De combinatie van deze drie zangeressen bracht Leon op het idee om hen ook te vragen de nummers uit het Cohda-girls repertoire op de cd Band in te zingen. Vanwege de klankkleur op de cd lag het voor de hand om deze drie dames ook in te zetten bij de achtergrondkoortjes.

Liek zingt in een jazz quintet: ‘Het Liek Peters kwintet’ en ze heeft met de bigband ‘The Imperial City Orchestra’ tournees gedaan in Tjechië en Polen. Een haar grote voorbeelden is Ella Fitzgerald. Maar naast jazz zingt ze ook pop o.a. in showbands.

Bij Cohda zingt Liek voor het eerst in de Nederlandse taal, “een leuke ervaring!” zegt ze zelf. Van de 6 Cohda-girls nummers noemt ze Knetter van jou en Ik wil de wereld laten dansen haar favorieten: “lekker swingend”. Zelf zingt ze voor Cohda de leadzang in het nummer Flater.

De Cohda cd Band is niet de eerste cd waarop Liek te horen is. Ze zingt o.a. mee op de cd’s ‘The big combo’ van ‘Jump’n Jive’ en ‘Ode to O’van ‘the Imperial City Orchestra’.

Een nog onvervulde wens van Liek is het, om ooit een eigen jazz cd op te nemen.