Louis Gerrits

Louis behoort tot de groep muzikanten waaropt producer leon Kuijpers graag een beroep doet vanwege zijn veelzijdigheid op sax en dwarsfluit. Desgevraagd speelt Louis net zo gemakkelijk een melodieuze solo op de sopraansax (Bij Elkaar) alswel een solo met de sound van bijvoorbeeld een Earl Bostic (Perspectief). Maar ook op de dwarsfluit kan hij zich met het grootste gemak in allerlei sfeertjes uiten getuige de Chris Hinz\e-achtige expressieve fluit in Alsmaar Wachten.

Niet voor niets mag gezegd worden dat de bijdrage van Louis op de 6de Cohda-cd Sponstaan een verrijking is gebleken voor het totale product.
Maar dat mocht in zekere zin ook verwacht worden met zo’n grote staat van dienst. Louis studeerde aan het conservatorium van Hilversum en werkte o.a. met bekende namen als Lee Towers, Anita Meyer, the Ramblers, Wallstreet Crash, Ramses Shaffy, Liesbeth List. En Elly en Rikkert.

Met zijn bijdrage op Sponstaan op sopraan, alt en tenoorsax en dwarsfluit zijn we er nog niet want daarnaast speelt Louis Gerrits ook nog synthetische sax (overigens niet op de cd van Cohda).
Op ad hoc basis speelt hij ook mee met Jump’n’Jive, het orkest waarin ook leon Kuijpers meespeelt.