Marie Jose van der Pas

Cohda maakte voor het eerst kennis met Marie Jose van der Pas toen werd gezocht naar een zangeres voor de cd Wereldliedjes uit 2004. Destijds ging dat niet door maar twee cd’s later in 2005 was het dan toch zover: Marie Jose maakte haar debuut op de cd Rondje Den Bosch waarop zij is te horen in de nummers Den Bosch Waterstad en Ik Heb Je Lief.

Marie Jose werd geboren in Vorstenbosch en woont momenteel met haar gezin van 3 kinderen in Heeswijk-Dinther. Marie Jose is werkzaam als persoonlijk begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking. Zij begon met zingen op jonge leeftijd en haar talent werd op school onderkend met als gevolg dat vele solo’s in haar richting gingen.
Ze deed mee aan schoolmusicals en in haar tienertijd zong ze in menig bandje. Meerdere malen heeft Marie Jose meegedaan met lokale Proms in Heeswijk Dinther en Vorstenbosch , wat haar goed af ging. Haar voorkeur gaat uit naar het zingen van rock maar haar cd-debuut eind jaren 90 was als een van de twee zangeressen in B Natural, een dance-act die destijds veel media aandacht kreeg (ze was onder andere te horen op Hilversum 3 en bij Radio Veronica).
De cd met 3 covers werd zelfs in het buitenland uitgebracht maar tot een doorbraak kwam het niet.

Momenteel is Marie Jose actief in een band die eigen materiaal schrijft.

Zij geeft aan een grote fan te zijn van de muziek van K’s Choice.

Cohda betekende voor haar voor het eerst zingen in het nederlands, iets wat haar goed is bevallen.

Met haar muzikale dorpsgenoot George Blanken (zie elders op deze site) wilde zij graag eens een duet op cd vastleggen. Met het nummer Lepeltjes op de 6e Cohda-cd Spontstaan gaat deze wens in vervulling.
Dat Marie Jose een veelzijdige zangeres is en ook wil zijn moge blijken uit de geluidsfragmenten hieronder.

Dat zij bij Cohda nog geen rock nummer heeft gezongen is wellicht een kwestie van tijd, de toekomst zal het leren.

Het volgende wapenfeit in de historie van Cohda levert 2009. In dat jaar brengen Cohda en George hun cd Eigen Ding uit. Marie-Jose mag daarin niet ontbreken en zij is dan ook te horen in achtergrond koortjes maar ook in het duet Gedachten ongeremd (muziek Sjef, tekst Geroge).

Gedachten Ongeremd

In 2016 als Sjef werkt aan de dubbel-cd Sjef and Friends benadert hij marie-jose of zij weer mee doet en het antwoord is een volmondig ja.

Marie-jose zingt in dit project de nummers m’n Maatje (een autobiografische tekst waarbij Sjef de ervaringen met diverse honden tot 1 lied verweeft). Verder is Marie-Jose te horen in post van vorig jaar en mail from yester year (beiden teksten van de hand van Sjef’s vriend Han Horn).

Interview met Marie-Jose in 2016