Marijn van den Berg

Marijn van ded Berg studeerde slagwerk aan het conservatorium in Hilversum en verbleef daarnaast nog in verband met studie een half jaar in de USA.

Marijn is veel onderweg want als drummer begeleid hij talrijke artiesten tijdnes hun tournees.

De lijst is omvangrijk, indrukwekkend en zeker niet volledig: Jasparina de Jong, Ruth Jacott, Birgit, 16 Down, Danny de Munk, Gordon, Gerard Joling, Replay en Lois Lane.

Hij begeleid ook incidenteel grote artiesten uit binnen- en buitenland (Trijntje Oosterhuis en Do).

Momenteel werkt hij samen met Jan Akkerman en Xander de Buisonie.

Hij was nog te zien als drummer tijdens het jubileumconcert voor koningin Beatrix in april 2005.

Via Leon Kuijpers werden voor cohda de contacten gelegd met Marijn toen werd gezocht naar een drummer voor de cd ”andersom”.

Marijn speelde op een dag in de studio in Wapenveld alle nummers in (meer dan 10 en bijna steeds was de eerste track ook meteen de enige)!

Het beviel niet alleen muzikaal uitstekend maar de opnamedag was ook ronduit gezellig.

Een prachtige combinatie (muzikaliteit en gezelligheid) die herhaald werd voor de cd “wereldliedjes” waarbij ditmaal Marijn naar de Scala studio in Waalwijk kwam.

Voor de cd ‘band’ werd voor het eerst tegelijkertijd drums en bas opgenomen en daarbij bleek dat Marijn en bassist Serge Bredewold aan elkaar gewaagd zijn. Alle nummers stonden er in no time op.

Deze muzikale tandem is al weer benaderd en heeft toegezegd om een degelijke basis te gaan leggen onder de volgende al weer vijfde cohda cd met als titel “rondje Den Bosch”.

Sjef: het is gewoon fantastisch om zo iemand als Marijn te hebben die jouw composities die toch zeer uiteenlopend zijn te horen drummen waarbij het lijkt of het allemaal zo eenvoudig is. Dat is ongetwijfeld te danken aan zijn grote klasse en zijn instelling om eruit te halen wat erin zit!

Ik kijk nu al weer uit naar de nieuwe opnamesessie met Marijn en Serge voor “rondje Den Bosch”.