Martin Gort

Volgens het gebruikelijke recept was Leon Kuijpers verantwoordelijk voor het uitnodigen van Martin Gort naar de studio, om ervoor te zorgen dat op de 4e Cohda cd Band voor het eerst live percussie werd ingespeeld. Martin is al 25 jaar actief als percussionist. Hij speelde mee op meer dan 100 cd’s en verleende zijn medewerking aan bekende tv-programma’s als Cor en Co, Telekids en Schreeuw van de Leeuw. Hij is ook live actief en speelde onder meer met André Hazes en het Metropoolorkest. Martin is een veelzijdig percussionist, die onder andere lessen volgde in Cuba en West-Afrika. Hij produceerde een serie les/luister cd’s waarin ritmes uit Cuba, Brazilië en West-Afrika te horen zijn. Martin geeft daarnaast zelf workshops.

Leuk om te weten is, dat Martin de percussie, die hij gebruikte tijdens de live uitvoering van De vlieger met André Hazes, laat terugkeren in het nummer Voor Pleuntje op de cd Band.
Voor deze cd speelde Martin op één dag 12 nummers in. Het meest prominent is hij daarbij te horen op de nummers Meer dan een band en vooral Zonnig Brabants land, dat mede door Martin’s bijdrage een zonovergoten feestelijk nummer is geworden.

Martin vertelt over zijn bijdrage aan de 4e Cohda cd het volgende:
Toen ik was benaderd door Leon Kuijpers om een percussiebijdrage te leveren op een cd van een muzikale blinde UWV-jurist, die al eerder producties had afgeleverd, was ik benieuwd wat mij te wachten stond.
Leon had mij reeds info opgestuurd, zodat ik enigszins voorbereid deze klus kon gaan doen. Het waren ongeveer 19 liedjes en we hadden maar 1 dag, dus we moesten wel doorwerken wist ik van te voren!

Na een prettige en ontspannen kennismaking met Sjef verliep de sessie voorspoedig, helder, muzikaal en open voor eventuele spontane ideeën.
Zonnig Brabants land was een van de liedjes waar ik als percussionist veel in kwijt kon en waarvan ik wist dat percussie een belangrijk onderdeel zou zijn. Bij veel van de andere stukken was percussie een mooie, warme en subtiele bijdrage.
Ik heb al veel studiowerk in mijn leven gedaan en ben blij dat ik ook aan deze productie een mooie bijdrage heb mogen leveren.

Ga zo door, Sjef ! Het is een genot om te zien wanneer mensen zoals jij gaan voor de muziek.

Meer over Martin kun je lezen op zijn site www.martingort.nl.