Nout van Kempen

Nout werd geboren in Haarlem in 1988. In 2000 verhuisde hij naar Den Bosch waar hij in 2006 ging studeren aan het Koning Willem I College aan de opleiding fotografie.
Tijdens die opleiding kwam hij in contact met een ander medium: de film en videowereld. Deze wereld trok hem dermate aan dat hij vanaf het tweede studiejaar definitief koos voor film en video.

Tijdens het laatste jaar van de opleiding leerde hij Sjef van rooij kennen.
Sjef bezoekt regelmatig het Koning Willem I college om met studenten te werken aan beeldproducties. Zo kwam het dat Sjef tijdens een Blinde Beelden-sessie Nout ontmoette. Deze had namelijk gehoord dat een van Sjefs wensen was nog eens een video te gaan maken van het lied Voor Pleuntje.
Nout die het liedje te horen kreeg en Pleuntje te zien heofde niet lang na te denken. Dit leek hem een super opdracht die hij samen met Sjef oppakte nadat hij zijn studie succesvol had voltooid.

Zijn afstuurdeerproject was trouwens een live-registratie van een optreden van Sjef samen met zijn gospelkoor Crossover.
De filmopnamen van Voor Pleuntje werden gemaakt in juli en augustus 2009 in Den Bosch en Heerlen.

Nout: ik heb gekozen voor een zwart wit benadering omdat daarmee uitstekend kon worden aangesloten bij de sfeer van het liedje. Voorop stond niet zozeer de rol van Pleun als geleidehond, die komt ook aan bod maar ik wilde vooral de kammeraadschap tussen Sjef en Pleun tot uitdrukking brengen en dat gaat veel verder dan de functie van Pleun als geleidehond. Dat blijkt overigens ook uit de tekst van het lied.

Ik vond het een heel leuke odpracht om te doen en wat mij betreft blijft het hier niet bij. Ik wil absoluut verder gaan in de wereld van film en video en wellicht zitten er nog meer clips voor en met Cohda in.
In ieder geval komt er dit najaar nog een compilatie van mijn afstudeerproject waarin met name de voorbereiding op en het optreden van Crossover in beeld worden gebracht. Uiteraard zullen Sjef en Pleun ook weer te zien zijn in deze compliatie.

Zodra de website van Nout in de lucht is volgt een linkverwijzing.
De videoclip van Voor Pleuntje is vanaf 8 november te zien op deze site maar ook op Youtube. De clip maakt ook deel uit van de bonus-cd bij de 9de Cohda-cd Eigen Ding.
Videoclip Voor Pleuntje