Sander van de Gevel

Sander de Gevel begon met ‘echt’ zingen in de Bossche musical Kom ’s efkes buurten uit 1988. Daar zong hij in het achtergrondkoor onder leiding van Guido Wetzers die hem bewust maakt van wat zang betekent. Een belangrijke ontdekking, want Sander is vanaf dat moment niet meer van het podium te slaan. Via Natuurtheater de Kersouwe waar hij in 1990 in Fanfare speelt komt hij in contact met Adri van den Brand die hem vraagt om bij Just our Luck te komen zingen. Een gezellige amusementsband die menige bruiloft en partij heeft opgeluisterd. In 1993 maakt Sander de overstap naar de 10-koppige funk-soul-blues band Checkpoint Charlie waar hij nog altijd zingt. Echte Bosschenaren zouden Sander ook nog kunnen kennen van D’n Blauwe Aovond of het Kwekfestijn of van Trio Gold. En van heel veel andere activiteiten en evenementen waar hij zich desgevraagd vol overgave voor inzet. Nu dus ook voor Cohda waar hij voor Sjef met veel plezier 2 nummers mocht inzingen.

De muzikale fun voor Sander en Cohda krijgt een vervolg op de 6e Cohda-cd Spontstaan.
Sander laat zich hier wederom van diverse muzikale kanten voorzien.
Van ingetogen, indrukwekkende zangbeleving in Vergeet Het Maar waarmee hij tekstschrijver Hans Lakwijk oprecht trof tot vrolijke swingende pop in Jij Bent Voor mij.
Samen met Nathalie Bosters (zie elders op de site) geeft hij er blijk van dat het de juiste toon in het nummer Geraakt heeft geraakt.

Helemaal uit zijn dak gaat hij in de bonustrack Bosschenaar en dat voor een bekant…. Bosschenaar zoals hij zelf zingt.

Als het aan Cohda ligt is hiermee het boek Sander van de Gevel en Cohda nog lang niet gesloten!