Sietske van Dalen

Sietske, 23 jaar, werd op 14 mei 2017 geboren in Den bosch en woont daar nog steeds. Haar vroegste muzikale herinneringen gaan terug naar toen zij 4 was. Ze zong toen ”my heart will go on” van Celine Dion en dat is destijds vastgelegd op film. Haar vader en opa wilden dolgraag dat Sietske doorging met zingen en dat stokje heeft ze opgepakt. Haar volgende bijzondere ervaring was toen ze zich als 11jarige aanmeldde voor de productie Annie waarin ze de rol van Duffy, een van de weeskinderen speelde. Een mooie ervaring, zo geeft ze aan, hard werken, zingen dansen en acteren maar wel intensief naast school. De productie tourde door Brabant, Zuid-Limburg en Zeeland (totaal 25 voorstellingen per jaar) en dat was dus veel reizen waarbij de ouders vaak als chauffeur dienst deden en haar weg brachten naar verre oorden zoals Terneuzen.

Sietske: ja je merkt dan ook dat de wereld van de showbusiness naast de glamour die er natuurlijk is ook een hard bestaan is.

Toen de tour af was begon ze met zanglessen bij Marij van Heijster, de zus van Sjef bij wie ze tot vorig jaar zangles had. Met Marij werkte zij aan haar eerste eigen show, Puur Sietske welke werd opgevoerd in het kleine sfeervolle theatertje van Marij.

Sjef had Sietske al eerder leren kennen omdat zij op voorspraak van haar opa, die destijds in de APM-bigband speelde waarin Sjef toetsenist is, vroeg of Sietske bij de band zangervaring mocht opdoen.

Zo trad zij diverse malen op als gastzangeres bij de bigband.

Sietske: een heel leuke ervaring maar als zangeres ligt mijn interesse toch meer bij de pop dan bij het swing en jazz-materiaal van de band.
De laatste jaren werden er twee shows op de planken gezet: Sietske Live wat door Giovanni Sturkenboom georganiseerd werd en Sietske Reloaded een show die zij helemaal zelf op poten zette.

Sieske: heel leuk maar ook enorm intesief, veel logistiek, financiering, er komt veel bij kijken en je wilt toch steeds weer wat meer dan de keer ervoor.

Een volgende show zal er zeker komen maar daarvoor neemt ze de tijd want ze weet hoeveel inspanning dat kost.

Een paar jaar geleden werd Sjef benaderd of Sietske een keer zou kunnen meedoen aan een cd-project. Na afloop van een optreden van de APM-bigband in 2015 spraken Sjef en Sietske elkaar en beloofde Sjef 2 nummers voor haar te schrijven. Uit de twee nummers die er lagen koos Sietske Wat als ik jou eens vraag met tekst van Han Horn) en Dit nummer is haar cd-debuut op het project Sjef and Friends.

Over de opname zegt Sietske die in het dagelijks leven directiesecretaresse is: heel leuk, ontzettend fijne coaching in de studio en ik ben zeker tevreden met het resultaat zoals ik het destijds (zomer 2016) opnam.

Den Bosch, januari 2017