Tijn Kuiters

Tijn werd geboren op 31 juli 1969 in Dubbeldam nabij Dordrecht.

Op 5-jarige leeftijd verhuisde hij naar Den Bosch.

Muziek was al snel voor hem in beeld. Op school deed hij al enthousiast mee in musicals. De echte stap naar het grotere podium maakte hij in 2006 en wel bij het project Den Bosch zingt. In dit project kunnen zangers en zangeressen begeleidt door een live band binnen een gekozen thema een nummer zingen. Tijn trad in dit geval in de voetsporen van zijn beide zussen die al lid waren. Maar het bleef niet alleen bij zingen. Na een paar jaar werd hij ook mede-presentator van de shows.

Hier bleek zijn veelzijdigheid want Tijn zong met speels gemak paradise by the dashboard light of een nummer van Guus Meeuwis terwijl hij tussendoor op relaxte wijze zijn collega zangers en zangeressen aankondigde.

In 2009 werd Tijn zanger in de Soul/Rock coverband Missing One die geregeld optredens geeft in de regio en af en toe ook bruiloften opluistert.

Tijn: ik heb een brede muziekkeus maar als ik dan toch wat helden moet noemen dan denk ik aan Frank Sinatra en Freddy Mercury. Heel uiteenlopend maar dat past bij mijn brede muzikale smaak.

Anno 2018 verlaat Tijn zijn comfort zone als het gaat om zingen maar dat vindt hij juist leuk. Hij doet voor het eerst mee als zanger bij de Herrieschuppers tijdens het jaarlijkse Kwekfestijn in Den bosch.

Voor het project Sjef and Friends zocht Sjef naar zangers en hij vroeg Tijn of deze hier interesse in had. Tijns reactie: lijkt me leuk!

Het zijn uiteindelijk 6 tracks geworden die typerend zijn voor de veelzijdige zang en performancetalenten van Tijn.

Zo zingt hij de cabareske nummers Femmes Fatales en Reunie, het absurdistische Fout, maar ook stevige rock in please come knocking. Tot slot nam hij ook nog de beide versies van het nummer Hammond voor zijn rekening (zowel de Engelstalige blues rockvariant als de Nederlandse swing-versie.

Sjef: werken met Tijn is altijd gezellig en vooral heel relaxt. Het was bij dit project voor hem zijn studiodebuut maar dat merkte je niet. Met speels plezier en geconcentreerde zong hij de nummers in! Niet in de laatste plaats door de goede click die hij al meteen had met Leon, de producer!

Bedankt Tijn!

 

Fragment femmes fatales:


 

Fragment fout:


 

Fragment Hammond bluesrock engels: