Wietske de Meer

Wietske, geboren in Friesland, zong als jong meisje al geregeld in een groot kinderkoor. Het zingen was toen en is tot op de dag van vandaag haar lust en leven. In die beginjaren werd haar op feestjes steevast gevraagd om iets te zingen, wat ze dan met heel veel plezier deed. Ze ging zingen in diverse bandjes. De bandjes én Wietske werden steeds professioneler. Zo zong ze ook in diverse showorkesten en begeleidde in dat verband artiesten als The Blue Diamonds, Anita Meijer, Anneke Grönloh, Albert West, etc.

In de jaren 90 deed ze mee aan Henny Huismans Soundmixshow , als één van de zangeressen van de meiden-popgroep LUV, en behaalde daarmee een verdienstelijke 2e plaats. Verder stond ze, als leadzangeres van Vanity and the Rhythm Boys (een eigen dance act), o.a. voor een 10.000 koppig publiek op het podium ter gelegenheid van de Gay Games in Amsterdam.

Wietske deed met haar eigen formatie Ms T Mar Jazz mee aan het Nederlands jazz vocalisten concours in Zwolle. Weliswaar werd dit niet gewonnen, maar hun act kreeg wel alle aandacht van de media, omdat ze jazz-standards, zoals Paper moon en Nature boy, voorzag van een nieuw, fris jazz-latino-pop jasje en eigen Friese songteksten bracht. Zo werd jazz ineens leuk en begrijpbaar voor een breed publiek!
Door optredens met Ms T. Mar Jazz in het radioprogramma Avro’s Weekend Café en de Tv-show van Dolf Jansen “Later wordt ‘t leuk” was de publiciteit en populariteit een feit en werd er een demo opgestuurd naar een platenmaatschappij, wat resulteerde in een cd-contract. Wietske staat dan ook aan de vooravond van de opname van haar eigen cd-project, iets waar ze heel erg naar uitkijkt.
Naast haar bezigheden als zangeres, componiste en tekstschrijfster is Wietske in het dagelijks leven een verdienstelijk nagelstyliste / visagiste in haar eigen studio.

Wietske kwam op het spoor van Cohda via Leon Kuijpers, met wie ze bij verschillende gelegenheden optrad als zangeres.
Op de Cohda cd Band is zij te horen in alle Cohda-girls nummers en verder verzorgt ze met haar collega’s Liek en Nienke alle toegevoegde vocalen. Als soliste zingt zij het nummer Meer dan een Band, speciaal geschreven voor een tv-documentaire.
Over de cd is ze kort en bondig. Alle nummers zijn voor haar iets bijzonders en uniek. Met name het nummer Ik baal vindt Wietske heel leuk vanwege de combinatie van een bizarre tekst en dansbare muziek. Andere voor haar veelzeggende nummers zijn o.a. Voor Pleuntje en Gisteren / Morgen. Samenvattend zegt Wietske het een eer gevonden te hebben om aan deze CD te mogen meewerken.